Algemeen Wie was die Nederlandse luchtvaartpionier Bob Schreiner?

Gepassioneerd van de naoorlogse vliegerij, lukte het hem vanuit zijn huiskamer met een klein aantal luchtvaartagentschappen een vliegbedrijf te starten, dat hij met vallen en opstaan wist uit te breiden tot een succesvol internationale luchtvaartonderneming.

Zijn zoon Arnoud Schreiner (1946) schreef dit boek naar aanleiding van de 100e geboortedag van zijn vader in 2015. ​Bob Schreiner mag zeker gerekend worden tot een van de echte Nederlandse luchtvaartpioniers uit de vorige eeuw.

Bob Schreiner - Een luchtvaartpionier die we, zo niet persoonlijk gekend, in ieder geval van gehoord hebben. Maar beseffen we wie hij eigenlijk was in die wondere wereld van de luchtvaart ? Wat was er dan zo buitengewoon aan hem ? Lees dit boek en vlieg met ons mee! - Jan Breman (1926).

Jan Breman vloog na de bevrijding voor de Britse Royal Air Force en later voor de Koninklijke Luchtmacht. Hij was ambassadeur in Straatsburg, Saoedi Arabië en Canada. Jan Breman heeft het voorwoord geschreven.

Verloting

De KNVvL mocht 5 exemplaren verloten onder haar leden. De vijf winnaars van het boek Bob Schreiner - Luchtvaartpionier zijn bekend. Vince Nieuwstraten, René van Genechten, Jaap Nebbeling, Jari Tigchelaar en Chris Borra zullen binnenkort hun eigen exemplaar ontvangen.

Niet gewonnen maar wel geïnteresseerd? Kijk eens op www.schreiner.nl.

Auteur ​Arnoud Schreiner

Auteur Arnoud Schreiner: "Vliegen is voor mij het mooiste wat er is. Met recht kan worden gezegd dat mijn vader een turbulent leven heeft gehad, wat voor mij de reden was om zelf een boek te schrijven, naar aanleiding van de 100e geboortedag van mijn vader in 2015. Ik gebruikte daarbij de uitgebreide memoires die mijn vader heeft nagelaten. Ook mijn eigen carrière heeft binnen de Schreiner Luchtvaart Groep een enorme curve gemaakt. Als bedrijfskind pakte ik vele kansen die zich voordeden."

Bestellen

Het boek Bob Schreiner - Luchtvaartpionier, is te bestellen voor ​€ 23,90 (gratis verzending binnen Nederland) via de website.

Meer informatie op schreiner.nl.