Het ALA-bestuur nodigt leden van de ALA, KNVOL Noord-Holland, de Vriendenkring en van de KNVvL uit voor een dagexcursie naar het KNMI in De Bilt op 27 september.

Het KNMI was er al in 1919 op de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) met (inter)nationale weer - en hoogtewindwaarnemingen. luchtvaartmeteorologie is er nog steeds bij het KNMI.

Over oude fronten, het nut van een satellietfoto, een ‘inkijkje’ in een onweerswolk, een zomerstorm èn wat doet die luchtvaartmeteoroloog op Zaal bij APP op Schiphol, daar gaat het over op de 27e. We lopen ook over het meetveld om te zien hoe de waarnemingen voor de luchtvaart (METAR) gemaakt worden.

Maar het KNMI is meer dan alleen weer.

Daarom wandelen we ook naar het seismisch paviljoen om een historische meettechniek te bewonderen. Terug in de zaal horen we alles over het registreren van o.a. de bevingen in de Groningse bodem: ook een KNMI-taak!

De excursie start om 10.00 uur in de Colloqiumzaal van het KNMI, Utrechtseweg 297 3731GA De Bilt. Neem je identiteitskaart mee, deze is nodig voor de entree. Voor de lunch wordt gezorgd en zo tussen half drie en drie uur is het einde daar.

Kosten:

De kosten bedragen € 7,50 voor leden van de ALA. KNVvL-leden, KNVOL en Vrienden betalen € 10,00 en introducees € 12,50.

Opgeven en betalen?

Aanmelden kan via dit formulier.

Vragen kun je stellen aan Wop van der Veen (secretaris.ala@gmail.com) of Jan Hemink (activiteiten.ala@gmail.com).