Update! Op de valreep is om moverende redenen door Defensie besloten de luchtruimsluiting in week 16 en 17 ( kenmerk MLA/049/2015 ) aan te passen. Dit vanwege het vervallen van de geplande helicopteroefening HWIC. Het gebied ten westen van de Deelen CTR wordt nu vrijgegeven. Er zal alleen binnen de Deelen CTR in genoemde perioden door Defensie gevlogen worden, waarbij de Terlet sectoren A/B/C hierbij worden ontzien. Vliegers kunnen gedurende deze periode per radio communiceren met AOCS Nw Milligen.

---------- Bericht van 9 april ----------

In week 16 en 17 is een groot oefengebied ingesteld door defensie. Als gevolg hiervan zal het luchtruim gesloten zijn tussen Utrecht en Deelen tot en met 3500 ft. Concreet gaat het over 13 t/m 17 april en 20 t/m 24 april, alle dagen van 09.30 tot 16.30 uur. Zie de beschikking voor details.

De KNVvL is onaangenaam verrast door de betrekkelijk late aankondiging en heeft bezwaar aangetekend. Daarnaast zal deze late aankondiging deze week ter sprake gebracht worden bij een regulier overleg met defensie.