Na een succesvolle tournee vorig jaar is de Film- en Muziektheatervoorstelling van Theater Nomade over het leven van Anthony Fokker op herhaling. De voorstellingen op 5 Nederlandse vliegvelden waren erg sfeervol en goed bezocht. De tournee wordt van 5 november t/m 6 december afgesloten met een aantal voorstellingen in diverse theaters en schouwburgen in het land.

Een unieke en niet te missen voorstelling voor iedereen die geïnteresseerd is in de luchtvaart en Fokker in het bijzonder.

Fokker speelde een cruciale rol in de mondiale ontwikkelingen van de vroege luchtvaart. Op 1 september 1911 maakte hij in zijn eigengebouwde ‘Spin’ het bekende rondje om de Haarlemse St. Bavo kerk. Tijdens de 1e Wereldoorlog werd hij in korte tijd een toonaangevend vliegtuigbouwer in Duitsland. De bekende Duitse gevechtspiloot Manfred van Richthoven, beter bekend als de Rode Baron, behaalde zijn overwinningen in een rood geverfde Fokker driedekker.

Bij zijn terugkeer in Nederland (1919) werd Anthony Fokker tijdens de Eerste Luchtvaart Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) de held van pers en publiek. Zijn fabriek in Amsterdam-Noord werd al gauw de belangrijkste vliegtuigenfabriek in Nederland. Anthony Fokker zelf spreidde zijn vleugels internationaal uit naar Amerika. Hij werd eind jaren 20 de grootste vliegtuigbouwer ter wereld, totdat in de jaren na de beurscrisis van 1929 zijn bedrijven werden overgenomen. In de jaren 30 is hij de belangrijkste importeur van Amerikaanse vliegtuigen in Europa. Hij sterft aan het begin van de 2e Wereldoorlog in december 1939.

Deze wervelende muziek- en filmtheatervoorstelling is gemaakt met autobiografische teksten en bevat uniek nooit eerder vertoont film- en fotomateriaal. Muziekduo ‘De Wilde Eendt’ verzorgt op eigenzinnige wijze levende muziek uit de jaren 10, 20 en 30.

Voorstellingen zijn rechtstreeks te boeken bij het theater, maar voor €25 zijn er ook aandelen te koop. Hiermee steunt u het project, ontvangt u een prachtig aandeel op naam incl. een vrijkaart voor een voorstelling naar keuze en uitnodiging voor een lezing over Anthony Fokker. Bij 2 aandelen ontvangt u tevens de prachtige Anthony Fokker TV-documentaire op DVD+boek gratis (losse verkoopprijs €12,50).

Voor meer informatie zie www.theaternomade.nl.

Bericht van theaternomade.nl.