Stichting PocketFMS presenteert met trots NL AirspaceAVOID (NLAA). Deze speciale, gratis verkrijgbare, Nederlandse versie van de populaire AirspaceAvoid-applicatie is tot stand gekomen door intensieve samenwerking met belangrijke partners in de Nederlandse kleine luchtvaart, waaronder LVNL,I&M, ILT, AOPA, NLR en natuurlijk de KNVvL.

Het gebruik van AirspaceAVOID tijdens de vlucht kan de situational awareness van de vlieger aanzienlijk verbeteren. Daarmee levert het een bewezen positieve bijdrage aan het verminderen van airspace infringements.

Om veilige en correcte vluchtuitvoering verder te stimuleren, is het ook mogelijk om met AirspaceAVOID voor de vlucht een NOTAM-briefing te genereren. Hiertoe dient simpelweg de geplande route in de applicatie te worden geladen. Hiermee verschaft AirspaceAVOID de vlieger alle NOTAMs die tijdens de route van belang kunnen zijn, gebundeld in een handig en printbaar document.

Vinger aan de pols

De nieuwste versies van AirspaceAVOID en PocketFMS EasyVFR zijn nu ook compatibel met moderne smartwatches! Waarschuwingen worden naast de gebruikelijke audiosignalen, die in een drukke cockpit nog wel eens verloren gaan, nu ook via de smartwatch onder uw aandacht gebracht. Op deze manier kunt u ontspannen het Nederlandse luchtruim doorkruisen, er op vertrouwend dat AirspaceAVOID de vinger aan de pols houdt!

Nu gratis in Nederland

Dankzij de samenwerking met LVNL, ILT, AOPA, KNVvL en het NLR is de speciale Nederlandse editie van AirspaceAVOID nu gratis verkrijgbaar in uw App store! De functionaliteit is beperkt tot het Nederlandse luchtruim (EHAA FIR) en een radius van dertig nautische mijlen daarbuiten. AirspaceAVOID is verkrijgbaar op uw iPhone, iPad en op alle telefoons en tablets met Android. Links en tutorials vindt u op www.airspaceavoid.com.

Bericht van The PocketFMS Foundation.