Erik Louwes is bij zijn afscheid als vice-voorzitter en portefeuillehouder communicatie onderscheiden met de eremedaille in brons van de KNVvL.
De onderscheiding werd tijdens de afdelingsvergadering op 11 april 2014 uitgereikt door Bert Wijnands, lid van het hoofdbestuur van de KNVvL. "Erik is een van die bestuursleden die doet wat hij belooft. Zijn professionele inbreng heb ik ervaren bij het afdelingsblad, waar hij op voortreffelijke wijze leiding aan heeft gegeven. En Erik heeft een ingewikkeld systeem van vertegenwoordiging in de Ledenraad van de KNVvL gewijzigd in een simpel systeem. Voor deze verdiensten reik ik hem graag namens het bestuur de eremedaille in brons van de KNVvL uit.", aldus Bert.
Voorzitter Maarten van Eck gaf Erik namens het afdelingsbestuur traditie getrouw een Snicker bij zijn afscheid.
In zijn dankwoord zei Erik: "Ik heb de afgelopen jaren ervaren dat de afdeling veel beter is gaan functioneren; bijvoorbeeld dat afspraken nakomen nu de regel is. Ook de omgangsvormen binnen de afdeling zijn zeer ten positieve veranderd. Verder ben ik heel trots op het afdelingsblad dat een prachtige restyling heeft ondergaan door een uitstekende redactie. En ik heb de instructeursbijeenkomsten altijd zeer inspirerend gevonden. Tenslotte wil ik mijn mede bestuursleden bedanken voor de prettige samenwerking!".