De geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart op een spectaculaire manier onder de aandacht brengen van (jeugdige) bezoekers. Dat was de opdracht die Luchtvaart-Themapark Aviodrome zichzelf stelde bij de productie van een nieuwe film voor de eigen bioscoopzaal. In die opzet is Aviodrome zeker geslaagd! De 4D film Skymania (met heel veel speciale effecten) ging woensdag 22 juni in première.

In de nieuwe 4D-film ga je op avontuur met Thomas en Elsa. Reis terug in de tijd naar de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart. Dompel je onder in de wereld van Thomas en Elsa die spannende avonturen beleven in hun strijd om het beste vliegtuig!

Skymania is een spannende 4D beleving. Dit houdt in dat het een 3D film is met een aantal extra’s zoals neerslag, wind, geur en twee extra projectieschermen links en rechts van het podium. Skymania is een spannend avontuur voor alle leeftijden.

Skymania is dagelijks te zien bij Aviodrome.

Vliegtuigen Skymania

De film brengt je terug in de tijd naar de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart. De meeste vliegtuigen die in Skymania voorbij komen, zijn ook onderdeel van de museumcollectie van Aviodrome. Zo passeren ‘De Spin’ van Anthony Fokker en ‘De Heidevogel’ van Frits Koolhoven de revue. Ook de rode Fokker DR.I Driedekker (bekend van de WOI als vliegtuigheld De Rode Baron) komt voorbij, net zoals de Koolhoven FK.10 (een vierdekker gebouwd voor de Britten in WOI), de Fokker F.VII en de wereldberoemde Douglas DC-2 Uiver, de bliksembestendige Fokker 100 en zelfs een Space-X raket. Natuurlijk mag ook de Boeing 747 van Aviodrome niet ontbreken in Skymania.

Rondleidingen

Van 23 juni t/m 6 juli zijn er dagelijks gratis rondleidingen, waarin extra stil wordt gestaan bij de vliegtuigen uit de film. De rondleidingen zijn om 11.00u, 12.00u, 14.00u en 15.00u. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Acteurs

De bekende acteur Dragan Bakema speelt een belangrijke rol in de film. De hoofdrollen zijn echter weggelegd voor de jonge acteurs Enzo (10 jaar, uit Enschede) en Madelief (11 jaar, uit Goirle).

Madelief Broos vond het heel bijzonder om in de film te spelen: “Het was een hele speciale ervaring. Ik heb veel geleerd, gezien en genoten. Ik vond het echt bijzonder om in de oude vliegtuigen te zitten.”

Enzo Arseni speelde eerder al in musicals en werd nu dus uitverkozen om mee te spelen in een echte film: Skymania! “Supergaaf dat ik een hoofdrol kreeg. Het was wel even wennen met al die camera's voor je neus, maar echt een te gekke ervaring. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Vooral omdat het een 4D film is: erg bijzonder!”

Bericht van Aviodrome.