Op donderdag 15 september zal, voor de 2e keer in Nederland, een Handflightdag worden gehouden. Van 9 - 18 uur bent u welkom op vliegveld Middenmeer in Noord Holland.

Het doel van de Handflight dag is gehandicapten in contact te brengen met de Handflight sport, Handflight vliegers en indien mogelijk te laten meevliegen. We hopen zo tevens meer aandacht voor Handflight projecten in Nederland te krijgen.

De gehele dag zullen op vliegveld Middenmeer, bij goed weer, vluchten worden uitgevoerd.

Voorafgaande aan de vlucht zal er informatie worden gegeven en zullen, indien nodig, de gehandicapte gasten door vrijwilligers worden geholpen met in en uit het vliegtuig gaan. In en rond het nieuwe clubhuis met terras zal er catering aanwezig zijn.

Het terrein rond het clubhuis is goed aangepast voor rolstoelen en er is een rolstoel-toilet aanwezig. Parkeren op de parkeerplaats van het vliegveld.

Uiteraard staat de vlieghangaar open om de vliegtuigen te bekijken en zullen er veel vliegers aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. Ook bij slecht weer gaat de dag door!

Van de deelnemers die willen vliegen zijn de kosten 20,- per vlucht. Cateringbijdrage is 5,- p.p. all in voor bezoekers die de gehele dag willen langskomen.

Deze Handflight dag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vliegveld Middenmeer, Havenmeester, team & catering

Chris van der Zee (Handflight piloot) & overige MLA vliegers

Sport Service Noord Holland/ Schagen

Stichting Handflight Nederland

Particuliere donaties

Een van de initiatiefnemers van deze dag is Chris van der Zee, zelf Ultralight Handflight piloot op vliegveld Middenmeer.

Als speciale gast zal aanwezig zijn Monique Velzeboer.

Bent u of kent u iemand die zou willen deelnemen aan deze dag als aspirant Handflight vlieger laat het ons dan weten. Wilt u participeren als vrijwilliger of donateur ook van harte welkom!

Belangrijk om te weten!!

Voor het kunnen volgen van een Handflight vliegopleiding is het essentieel dat het bovenlijf, armen en handen normaal functioneren; omdat het besturen van het vliegtuig (net als bij autorijden met een handicap) volledig door de handen wordt overgenomen.

Voor het kunnen meevliegen op de Handflight dag gaat het om de eerste ervaring van het vliegen en wordt er niet van de gasten verwacht dat ze zelf kunnen, willen of zullen gaan vliegen; of dat ze aan de eisen van Handflight Vlieger voldoen. Om te kunnen meevliegen is het wel belangrijk dat een gast met zijn/haar benen niet onbedoeld de pedalen zou kunnen blokkeren. Bij twijfel kan de vlieger besluiten om een gast, uit veiligheidsoogpunt, toch niet mee te nemen voor een rondje vliegen. Wij gaan er vanuit dat men hier begrip voor heeft! Bij het in en uittillen van het vliegtuig van onze gasten, voor en na de vlucht, is voldoende ervaren hulp aanwezig.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar voorzitter@handflight.nl

Informatie over donaties en ons rekeningnummer via penningmeester@handflight.nl

Aangepast sporten

Deze dag krijgt speciale PR ondersteuning van de afdeling Aaangepast sporten Kop van Noord Holland. In de maand september is het namelijk de maand van de aangepaste sporten; zie ook www.aangepastsporten.info.


Bericht van handflight.nl.