Zaterdag 10 oktober 2020 organiseert Stichting Drone Festival Assen voor de tweede maal het grootste outdoor drone festival van Europa op het TT Circuit van Assen. Deze tweede editie is het toneel voor een van de 19 FAI World Cup wedstrijden waarbij 40 Internationale drone piloten strijden op het aller hoogste niveau om de felbegeerde titel 'beste drone racer van de wereld'.

Drone Racing is een van de snelst groeiende sporten in de wereld waar - net als traditionele luchtsporten - deelnemers hun drones (radio bestuurbare multi rotors, ook wel quadcopters genaamd) zo snel mogelijk door een opgezet parcours vliegen. De drones zijn uitgerust met een camera en de piloten ontvangen deze beelden live op hun "FPV bril" (een soort Virtual Reality bril). De piloten kunnen met snelheden tot 150 km/h een parcours afleggen dat voor de meeste luchtvaartuigen onmogelijk lijkt. Achteruit- en op de kop vliegen zijn daarbij integrale onderdelen van de wedstrijden.

De wereldwijd overkoepelende FAI (Fédération Aéronautique Internationale) organiseert elk jaar de FAI Drone Racing World Cup, een serie wedstrijden waarbij piloten vanuit de hele wereld strijden om de beste drone racer van de wereld te worden. Uniek is dat dit jaar het Dronefestival Assen ,wat een zeer succesvolle 1e editie heeft georganiseerd in 2019 - samen met partners TT Circuit Assen, de KNVvL en Stichting DronEvents - gekozen is tot organisator van de Dutch Drone Racing World Cup. Een internationaal gezelschap van meer dan 40 piloten over de hele wereld komen met hun teams na de races van Buones Aires op 10 oktober naar Assen en zullen een titanenstrijd leveren op het TT Circuit.

Toegang tot het Drone Festival Assen is gratis. Wil je alles front row meemaken? Koop dan voor een paar Euro de speciale paddock tickets.

Meer informatie, tickets en het volledige programma vind je op dronefestivalassen.nl.