Het NK Droneracen buiten dit jaar gaat door! Het format van dit NK zal vergelijkbaar zijn met de wedstrijden georganiseerd door de organisaties van PDRNL tijdens het indoor NK. Het PDRNL v0.5 Reglement zal worden aangehouden welke is aangepast in samenwerking met de subcommissie NK Drone Racen om binnen de FAI regels te vallen.

NK Weekend

Voor kwalificatie van het EK en WK organiseert de subcommissie KNVVL een NK weekend op 7 en 8 september. Dit competitieweekend is voor elke racer, binnen en buitenland (onder voorwaarden), toegankelijk. Echter hebben alleen de Nederlandse piloten kans op de officiele NK kampioenstitel en WK kwalificatie voor de nummers 1 t/m 3, een junior en een vrouw.De eerste dag zal iedereen kunnen racen en op de tweede dag vecht de top 32 het uit voor een felbegeerde plaats op het podium.

Rankings

Naast het finale weekend zullen dit seizoen 6 wedstrijden worden georganiseerd door de bekende organisatie partijen Blobfish, MRO en Dronevents in samenwerking met de lokale modelvliegclubs. Dit betreft de volgende wedstrijden:

  • Veendammer LVC, 22 Juni.
  • The Red Baron, 6 Juli.
  • Vliegclub Delta tijdens de Zeeuwse Vliegdagen, 10 en 11 Augustus. (AFGELAST)
  • The Hawks, 24 Augustus.
  • Unmanned Valley Valkenburg, 21 September.
  • TT Assen, 5 Oktober.

*) Deze wedstrijden zijn onder voorbehoud in verband met een ontheffing van IL&T

Alle wedstrijden zullen deel uitmaken van een nationaal klassement welke via rankings.platformdroneracing.nl bijgehouden worden en live het klassement van 2019 zullen weergeven.

Kosten

De kosten voor de 6 rankings en het EK/WK selectie event zijn 100,- euro. Dit bedrag bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 17,50 donateurschap ZLC.
  • 50,50 lidmaatschap KNVvL.
  • 32,00 inschrijfgeld NK (rankings en kwalificaties)

Voor dit bedrag ontvang je een KNVvL lidmaatschap, internationale FAI sportlicentie, 6 wedstrijden (waarvan 1 weekend event), toegang tot de EK/WK kwalificatie weekend en verzekering voor het vliegen met drones tijdens deze wedstrijden.

In totaal is dit is nog geen 15 euro per race!

De 17.50 zijn administratiekosten voor ZLC (Zoetermeerse Luchtvaart Club), die de piloten administratie doet. Ook wordt er van dit geld nog een extra NK ranking gefinancierd, die binnenkort wordt aangekondigd. Indien je reeds bij een modelvliegclub bent aangesloten, hoef je alleen de 32,- inschrijfgeld NK te betalen.

Hoe zijn wij te bereiken?

Tot onze spijt hebben wij geen toegang meer tot de voormalige NKdronerace.nl website en de daarbij behorende social media. De nieuwe social media pagina’s zijn nu: Facebook: https://www.facebook.com/NKdroneracen/Instagram: https://www.instagram.com/nkdroneracen/Website: www.nkdronerace.org.

Regels

Dit jaar zullen wij de regels hanteren die staan uitgeschreven op de website van PDRNL (v0.4) https://platformdroneracing.nl/documenten/Indien hier voor een wedstrijd wordt afgeweken zal dit tijdig worden bericht.

Waarom KNVvL?

De KNVvL is - als door NOC/NSF erkende sportbond - de organisatie op het gebied van luchtsporten. Vrijwel alle luchtsporten in Nederland worden georganiseerd op basis van reglementen en toezicht van/door de KNVvL. Zij geeft ook sportlicenties uit namens de FAI op basis waarvan je - onder voorwaarden - mag/kunt meedoen aan internationale wedstrijden, zoals FAI Worldcups en continentale en mondiale kampioenschappen. Voor het NK Droneracen in de buitenlucht dient een ontheffing te worden aangevraagd op het FPV gedeelte van het racen. De IL&T geeft deze met een uitzondering daargelaten enkel voor het NK georganiseerd door de KNVvL. Daarbij is elk KNVvL lid verzekerd tijdens de drone race als je eigen w.a. verzekering droneracen niet dekt, mits die race geassocieerd wordt met de KNVvL.

Inschrijven

Op de website zal een link staan die je verwijst naar een formulier waar je kunt inschrijven. De Zoetermeerse luchtvaart club verzorgt de inschrijving. Inschrijven kan via: http://zoetermeerseluchtvaartclub.nl/wp/aanmelden-nk-drone-racen/

Aanmelden voor de wedstrijden kan via http://www.nkdronerace.org.