Kinderen van 10 tot 19 jaar kunnen echt leren vliegen tijdens twee Vliegkampen op Lelystad-Airport in de zomervakantie. Daarbij krijgen ze ook theorielessen en maken ze excursies naar bijzondere luchtvaartbestemmingen, waarbij mogelijk de eerste stap wordt gezet naar het beroep van piloot. Hoe stoer willen kinderen hun zomervakantie hebben…?

Een week lang mogen de kinderen zelf achter de stuurknuppel van verschillende vliegtuigen plaatsnemen en kunnen ze, onder begeleiding van een ervaren instructeur, in twee- en vierpersoons vliegtuigen zelf sturen. Daarbij krijgen ze vijf echte vlieglessen en maken ze kennis met de nieuwste generatie lichte sportvliegtuigen. Ook maken ze tijdens theorielessen kennis met onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie.

Excursies en logboek

Het vijfdaagse vliegkamp wordt georganiseerd door de Vliegschool Zelf Vliegen en begeleid door Luchtscouting Lelystad. Luchtscouting heeft veel ervaring met meerdaagse kampen voor kinderen. Naast de dagelijkse vlieglessen, organiseren de enthousiaste begeleiders diverse activiteiten die in het kader van vliegen staan, zoals excursies naar de historische Catalina-vliegboot, naar de Aviodrome, het vliegsimulatiecentrum Simcenter en naar het luchtvaartmuseum van de Vroege Vogels. Na afloop van het Vliegkamp ontvangen de kinderen een officieel ingevuld logboek, als bewijs van het feit dat de eerste stappen naar een echt vliegbrevet zijn gezet. En dat kan leiden naar het beroep van militaire piloot, of piloot bij een luchtvaartmaatschappij.

Open Dag op 6 juni voor iedereen

De vliegkampen in de zomervakantie vinden plaats van maandag t/m vrijdag, van 20-24 juli en van 10-14 augustus. Voorafgaand aan de vliegkampen is er op zaterdag 6 juni een Open Dag bij Zelf Vliegen, waarbij alle kinderen voordelige proefvlieglessen kunnen maken (vanaf € 35,-), waarbij ze kunnen deelnemen aan workshops vliegtuigmodelbouw, aan theorielessen over navigatie en luchtvaartcommunicatie en aan demonstraties schieten met petflessen. Onder begeleiding van de Luchtscouts kunnen ze ook computervliegen en een echte ´vrije val´ beleven. Dit gebeurt tussen een zgn. ‘static display’ van tientallen vliegtuigen. Op dinsdag 9 juni zijn er ´s middags en ´s avonds informatiesessies voor ouders. Meer informatie over de Open Dag, de informatiedag en over de Vliegkampen is te vinden op www.vliegkamp-lelystad.nl en te krijgen via info@zelfvliegen.nl of tel. 0320-785522.


Bericht van zelfvliegen.nl.