De Nederlandse gyrocoptervlieger Remco van Ravenzwaaij is bij de World Air Games 2015 in Dubai eerste geworden bij het onderdeelMicrolight-Autogyrovliegen. Van Ravenzwaaij zelf noemt zijn overwinning: “Goud, maar wel met een enorme schaduw”.

Remco van Ravenzwaaij is de kopman van het ‘Team Autogyro NL’, waarvan ook Arend van Randen en Herman Hintzen deel uitmaken. Van Ravenzwaaij: “Natuurlijk ben ik blij met deze gouden medaille, maar het is een eerste prijs met een grote schaduw. We hopen allemaal dat Arend van Randen, die nog steeds in het ziekenhuis van Dubai in coma ligt na zijn ongeval tijdens zijn deelname aan de wedstrijd van afgelopen woensdag, er weer helemaal bovenop komt. Dat is veel belangrijker dan goud voor het Nederlandse team. En intussen wensen we zijn familie en alle betrokkenen veel sterkte”.

Autogyro NL

Het Nederlandse ‘Team Autogyro NL’ had zich ten doel gesteld hun kopman Remco van Ravenzwaaij naar goud te helpen. Dat is gelukt, mede dankzij Arend van Randen. Omdat de resultaten van alle wedstrijden vanaf het moment van de crash van Arend van Randen door de wedstrijdleiding werden geannuleerd, staat Van Randen in het eindklassement toch nog als 11e. De derde Nederlandse deelnemer, Herman Hintzen, eindigde als 14e van de 22 deelnemers die aan de wedstrijd begonnen.

Gouden medaille

Op zaterdag 12 december ontving Remco van Ravenzwaaij zijn gouden medaille in Dubal uitgereikt. Aan de World Air Games in de Verenigde Arabische Emiraten namen in de afgelopen twaalf dagen honderden luchtsportbeoefenaars het in verschillende luchtsporten tegen elkaar op. Uit Nederland namen een modelvlieger, piloten van lichte sportvliegtuigen, een ballonvaarder en negen parachutisten deel aan de World Air Games 2015. De Nederlandse delegatie werd geleid door Frouwke Kuijpers van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, de KNVvL.