Als de voortekenen niet bedriegen kunnen er tijdens de negende editie van de Oostwold Airshow de nodige records gaan sneuvelen. Zowel op het gebied van toeschouwersaantallen als op het gebied van historische vliegtuigen.

Het aantal verkochte tickets in de voorverkoop is in vergelijking met 2015 zelfs verdubbeld. Opvallend is dat er toegangskaarten naar Frankrijk, Amerika en zelfs Australië gaan. Ook de belangstelling uit vooral Duitsland en Engeland is veel groter dan de voorgaande edities. In 2015 bezochten in totaal ruim 20.000 toeschouwers het evenement

De Oostwold Airshow heeft inmiddels ook de interesse van de buitenlandse media gewekt. De aanwezigheid van een record aantal bijzondere ‘warbirds’ is hiervoor een mogelijke verklaring. Stuk voor stuk vliegtuigen die je in deze combinatie en aantallen op het Europese vasteland bijna nergens zult aantreffen. Journalisten en fotografen uit o.a. Tsjechië, Spanje, Duitsland, België en Polen hebben hun komst naar Oost-Groningen aangekondigd.

Naast het vliegprogramma zijn er beide dagen in de ochtenduren verschillende randactiviteiten, waaronder de ‘Airmarket’ (met een record aantal standhouders), optredens van ruim zeventig re-enactors, klassieke tractoren en voostellingen van het ‘Flying Circus Theater’. Tijdens de static show kunnen bezoekers vliegtuigen van dichtbij bekijken en misschien zelfs wel een praatje maken met bijvoorbeeld één van de deelnemende piloten.

De online voorverkoop voor het tweedaagse evenement loopt nog door t/m zondag 21 mei a.s. Daarna zijn er alleen nog tickets aan de kassa verkrijgbaar. Het showprogramma begint zowel op zondag 4 juni als op maandag 5 juni, 2e Pinksterdag, om 12.00 uur.


Bericht van Oostwold-airshow.nl.