Speciaal voor het commerciƫle dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht.

Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij de een ROC-light ontheffing. Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange Verzekeringen, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft.

Voor een bedrijf is het mogelijk via de KNVvL de wettelijk verplichte WA-verzekering af te sluiten tegen een aantrekkelijk tarief.

Specificaties verzekering

Het standaard verzekerd bedrag is 1 miljoen euro. Dit bedrag kan je in overleg met Driessen & Rappange Verzekeringen verhogen.

Spelregels

1. Je meldt je bedrijf aan bij de KNVvL. Hierbij hebben we het KvK-uittreksel van je bedrijf nodig.
2. De KNVvL stuurt je gegevens zo spoedig mogelijk naar Driessen & Rappange Verzekeringen. Zij zullen de verzekering verder met je afsluiten.
3. Piloten kunnen alleen onder deze verzekering vliegen als ze zelf ook individueel lid zijn van de KNVvL. Dit kan de piloot regelen via www.KNVvL.nl/lidworden.
4. Piloten worden dan gekoppeld aan het bedrijf.
5. Iedere piloot is in het bezit van het theoriecertificaat Minidrones of heeft vrijstelling hiervoor op basis van een geldig vliegbrevet.
6. Een praktijkcertificaat voor de piloten is voor deze verzekering niet vereist. Uit het oogpunt van veiligheid adviseren wij echter wel praktijklessen te volgen, zeker voor beginnende piloten.

Verzekeringscertificaat

Via Driessen & Rappange Verzekeringen wordt een verzekeringscertificaat verstrekt op naam van het bedrijf. Hierop staan de registratienummers van de verzekerde drones en de limiet.

ROC-light ontheffing

Als je het verzekeringscertificaat, het certificaat theorie-examen Minidrones en de registratie van de drone(s) op orde hebt, kun je de ROC-light ontheffing aanvragen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Aanmelden bedrijf

Aanmelden kan via het formulier Aanmelding bedrijf KNVvL afdeling Drones.