De KNVvL is aangewezen door het ministerie van Infrastructuur en Milieu om de drone theorie-examens te verzorgen.

Inschrijven

De theorie-examens vinden op regelmatige basis plaats. Op brevet.aero staat een overzicht van de data en locaties. Tevens kun je je hier inschrijven. Deze data en locaties zijn gepland in samenwerking met Drone Flight Academy. Zij bieden op deze locaties theorie- en praktijklessen aan.

Als je alleen examen wilt doen kan je je hiervoor via de link hierboven inschrijven. Via Drone Flight Academy kan je je aanmelden voor een pakket met lessen erbij.

Kosten

Het examengeld bedraagt € 200, inclusief studiemateriaal en inclusief btw. Dit bedrag kan je direct via iDeal voldoen bij je inschrijving. De prijs voor een herexamen is € 150 inclusief btw.

Kwaliteit

Het KNVvL Examinering Instituut (KEI) verzorgt examens en de uitgifte van certificaten/vliegbrevetten voor vele luchtsporten en is ingericht volgens de kwaliteitseisen voor examens van de EASA en de Nederlandse overheid.

Je bent dus verzekerd van een waardevol certificaat na het slagen voor je examen bij de KNVvL!

Studiemateriaal

De lesstof staat in de syllabus ‘Basistraining Remotely Piloted Aircraft System vlieger’. De syllabus behandelt alle leerdoelen zoals deze door de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu zijn vastgesteld. Onze syllabus is in het Nederlands geschreven, dit in tegenstelling tot door anderen aangeboden leerstof.

Na je inschrijving en betaling van het examengeld sturen wij je de syllabus toe. Daarbij ontvang je van ons ook de ICAO-kaart van Nederland. Deze heb je nodig bij je examen.

Kandidaten die een herexamen doen ontvangen een nieuwe inhoud van de syllabus. Dit betreft een vernieuwde versie die aansluit op de volgende examenreeks.

Theorielessen Drone Flight Academy

Voor de theorielessen is een samenwerking aangegaan met Drone Flight Academy. Zij verzorgen de lessen aan de hand van de door ons samengestelde syllabus. De beste manier om je op het examen voor te bereiden!

Tevens kan je bij Drone Flight Academy een praktische vliegtraining volgen om je drone perfect te leren beheersen. Met het oog op veiligheid adviseren wij je vanuit de KNVvL deze training te volgen. Meer informatie over de lessen en aanmelden kan via de Drone Flight Academy.