Even voorstellen: bestuurslid en penningmeester KNVvL afdeling Drones

Mijn naam is Rudy Asschert. Samen met mijn vrouw woon ik sinds begin 2018 in het mooie Wijchen. Als geboren en getogen Achterhoeker voel ik mij hier inmiddels helemaal thuis.

Al bijna 25 jaar ben ik grotendeels zelfstandig ondernemer in de IT-wereld. Onder de naam iD Advies (www.id-advies.nl) help ik ondernemers in het MKB met het selecteren en implementeren van software om hun bedrijfsprocessen te automatiseren.

In het verleden heb ik veel gefotografeerd. Om die reden heb ik een paar jaar geleden mijn eerste drone aangeschaft om die hobby, op een andere wijze, weer nieuw leven in te blazen. Naast het vliegen met de drone zelf, vind ik ook de theoretische kant erg interessant. Ik heb dan ook al snel de nodige certificaten gehaald en lees veel aanvullende literatuur. Tijdens het zoeken naar informatie kwam ik ook de KNVvL afdeling drones tegen. Al vrij snel heb ik me daar als lid aangemeld. Als verenigingslid wil ik me graag wat meer inzetten. Toen dan ook de oproep kwam voor nieuwe bestuursleden was de keuze snel gemaakt. Inmiddels ben ik penningmeester van de afdeling drones en help daarnaast de voorzitter met secretariële taken.

Het vliegen met een drone heeft inmiddels geresulteerd in de oprichting van iD drone (www.id-drone.nl). Met dit bedrijf hoop ik mijn oude hobby weer nieuw leven in te blazen en er ook meer beroepsmatig mee bezig te kunnen zijn.

Drone vliegen neemt in ons land snel toe. We leven in een klein land met relatief veel beperkingen voor ons als dronepiloten. Het bestuur van de KNVvL afdeling drones wil zich inzetten om het vliegen met een drone mogelijk te blijven maken. Daarvoor is het van belang dat we met alle gebruikers van het luchtruim goede afspraken maken om ongelukken te voorkomen. Ik hoop met mijn kennis en kunde hieraan bij te dragen.