Introductie Remco, algemeen bestuurslid KNVvL, afdeling Drones

Vanuit het mooie Nijmegen vertegenwoordig ik de KNVvL afd. Drones sinds november vorig jaar. Naast de oudste stad van Nederland, is het buitengebied van Nijmegen prachtig en het ligt ook erg gunstig op de dronekaart. Bijna geen NFZ's, dat zie ik als droneliefhebber natuurlijk graag.

Voordat ik startte met een speciale opdracht voor de directie van Jaarbeurs Utrecht twee jaar geleden, werkte ik in senior management rollen voor o.a. ANWB, ReedElsevier, Interrail en de startups GetYourGuide en Eatwith.com. In 2020, besloot ik om professionele activiteiten te starten met drones. Werken met drones kreeg een vaste plek in mijn leven na de praktijk en theorie opleiding voor de EASA Specific categorie en de door IL&T verleende operationele autorisatie aan mijn drone-label Dronewize.nl. Omdat ik de eerste was in Nederland met een vergunningaanvraag op basis van een PDRA, kreeg ik het exploitatie nummer NLD-OA-001/01, een mooi startnummer! Mijn drone-activiteiten zijn gericht op drone-scans van gebouwen, percelen en constructies met RGB en warmtecamera's. Ik ben gecertificeerd voor o.a. Pix4D en heb inmiddels een geolied werkproces voor RTK/PPK drone-operaties.

Mijn toegevoegde waarde in het bestuur, zie ik vooral op het gebied van de ontwikkeling van de leden waarde en de ontwikkeling van het ledenaantal. Wij hebben de sector iets te bieden en ik ga er daarom vanuit dat wij in staat zullen zijn meer organisaties aan ons te binden, met de ontwikkeling van ledenvoordeel activiteiten als doel. Daarnaast zet ik graag mijn kennis van de EASA wetgeving in voor de KNVvL leden.