Plannen ter vergroting van de aanwas van piloten en behoud van de huidige leden

Zoals voorzitter Wim de Gier al aangaf: er moet nu echt wat gebeuren. De scholen hebben de afgelopen jaren maar een paar nieuwe piloten afgeleverd en hierdoor is de basis van onze piramide veel te klein geworden. Eigenlijk is het een omgekeerde piramide.

Indien we geen nieuwe piloten weten te krijgen, zal onze sport in Nederland langzaam maar zeker verdwijnen. De overgebleven piloten, zoals jij en ik en aangevuld met een sporadische Nederlander die in het buitenland zijn brevet weet te halen, zullen nog wel even blijven vliegen. Maar daarna houdt het uiteindelijk op.

Geen cursisten = geen aanwas = geen scholen = geen doorstroming naar de clubs = …………

Actie!

Al met al een overduidelijke call for action om meer aanwas te realiseren, onder andere door de bestaande scholen waar mogelijk te ondersteunen. Zoals:

  • Heleen / Randonearo zal het door haar gevonden veld Nieuw Schoonebeek bij Emmen in goed overleg openstellen voor gebruik voor alle scholen en clubs. We verlenen steun aan een mooi onderkomen op het veld.
  • Om “Positief in het Nieuws” te komen is er een nieuwe marketingcommissie opgezet die haar ideeën z.s.m. verder uit zal gaan werken: denk aan duovluchten met bekende Nederlanders, on- en offline marketing tot aan grote auto-magneetstickers voor iedereen beschikbaar te stellen. Op 10 maart hebben we onze tweede vergadering van dit jaar en hebben we als het goed is, ook onze eerste ideeën uitgewerkt.
  • Daarnaast hebben we voor jullie een aanbrengpremie van 100 euro in tegoedbonnen klaarliggen. Niets werkt beter dan een persoonlijk en enthousiast verhaal over onze mooie sport. Lekker genieten in de buitenlucht en een gezonde portie positieve energie is voldoende om in twee weekenden je eerste vluchten aan de lier te maken! Ook leren vliegen in de bergen is vanaf de eerste pogingen op de oefenhelling een spannend avontuur.
  • Ook gaan we een dag/weekend in de zomer van 2020 organiseren waarop we allemaal kunnen lieren en slepen. We sluiten deze dag af met een lekkere en gezellige BBQ.

Hier de link naar de volledige besluitenlijst We hebben maar een deel daarvan belicht in dit artikel!