In 2020 is het 50 jaar geleden dat de eerste heteluchtballon in Nederland een ballonvaart heeft gemaakt! Het was een Engelse ballon met registratie G-AYAM. Niet lang daarna maakte ook de eerste Nederlandse heteluchtballon, PH-BEN, de eerste ballonvaart in Nederland gemaakt.

Deze twee historische feiten uit 1970 zijn voor het ballonvaartbedrijf Ad Ballon reden om een tentoonstelling in te richten over 50 jaar ballonvaren in Nederland. De historie van 50 jaar ballonvaarten kent natuurlijk vele belangrijke feiten die geleid hebben tot de huidige status van het ballonvaren als (kleine) bedrijfstak in Nederland en hier willen wij graag aandacht aan besteden.

In de tentoonstelling “50 jaar heteluchtballonvaren Nederland” vind je materialen, foto’s, filmpjes en artikelen uit de geschiedenis van 50 jaar heteluchtballonnen in Nederland. Bijzondere aandacht in de tentoonstelling krijgt de PH-BEN die ondanks de leeftijd van 50 jaar vaart deze ballon nog steeds en voldoet aan de huidige eisen van ballonvaren!

In de tentoonstelling wordt onder andere aandacht besteed aan de pioniers van het Nederlandse ballonvaren, de ontwikkeling van de ballonmaterialen, wedstrijdvaren, de diverse vormen en maten van ballonnen en manden en de ontwikkeling van reclame op de ballonnen.

Bent u geïnteresseerd in het beeld van 50 jaar heteluchtballonvaren, dan heten wij u graag van harte welkom bij de tentoonstelling over deze historische gebeurtenis voor de ballonsport in Nederland.Voor nadere informatie en/of vragen: info@adballon.nl

Locatie: Ad Ballon Minervum 7346, 4818 ZD Breda
Datum: 4-4-2020 (opening tentoonstelling)
Openingstijden: 11.00-15.30 uur