De KNVvL heeft kunnen achterhalen waar de informatie vandaan is gekomen en heeft overleg gehad met de directeur van de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra).

Naar aanleiding van een incident vorig jaar is contact geweest met de KNVvL-ballonvaarder waarbij de FNRS graag enige vorm van afstemming zou willen bewerkstelligen met de KNVvL afdeling Ballonvaren. Het beoogde resultaat zou respect voor beide sectoren moeten zijn.

Onderling is de verhouding prima en beide sectoren hebben vol respect voor elkaar, dat is duidelijk geworden uit de gesprekken. FNRS is bekend met het ballonvaren en begrijpt dat piloten oplettend zijn bij maneges en er geen van ons paarden overstuur wil zien. Uitleg van de situatie is voldoende voor ons.

Er is samen gesproken over het markeren van paardenbedrijven, maar wij kwamen tot de conclusie dat dit niet het gewenste effect zou hebben. Het uitgangspunt van beide partijen is goede voorlichting aan de leden en begrip voor elkaars activiteiten.

Gelukkig komen incidenten waarbij luchtballonnen en paarden zijn betrokken zelden voor. De KNVVL en FNRS zijn tevreden over de constructieve manier waarop ze dit samen hebben opgepakt.

Het bestuur van de afdeling Ballonvaren