Dinsdag 28 mei in Oudewater en zondag 02 juni in Enschede zijn de eerste praktijk grondlessen gegeven conform training syllabus. Het betreft hier familiarisatie, voorbereiding, onderdelen, opbouw, pax briefings, crew briefing, gebruik operations manual, checklists en werken conform flight Manual tot en met inflation. Dat zijn de eerste 5 lessen.

Lessen

Helaas heeft op beide dagen het weer niet toegestaan om les 5 volledig te doen (cold en hot inflation). De instructeurs Alex Jan Barends en René Zwarteveen hebben de lessen gegeven. De leerlingen waren enthousiast, ook degene die al ervaring hadden, gaven aan dat de lessen erg nuttig en goed zijn geweest. De basis zit erin.

Vervolg

De volgende lessen gaan zijn: het uitpakken, opbouwen, geven van briefings, aansturen crew, hot en cold inflation (drie leerlingen per ballon, allen oefenen) en aansluitend drie introductie vaarten van dertig minuten. De instructeurs van de betreffende leerlingen gaan vanaf dat punt verder met de opleiding. Enkele instructeurs hebben van hun leerling het enthousiasme gehoord en gaan meedoen met deze grondlessen. Na les 5 is het de taak van de verschillende FI’s om de leerlingen praktisch op te leiden en klaar te stomen voor het praktijkexamen. Het was al met al een succes en voor herhaling vatbaar.