Op Zaterdag 16 november 2019 wordt door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL), het Nederlands Instituut voor Navigatie (NIN) en de Aircraft Owners and Pilots Association-Netherlands (AOPA-NL), het Nederlands General Aviation Symposium georganiseerd. De locatie voor het symposium is het ROC Amsterdam-Airport in Hoofddorp.

Dit symposium is de opvolger voor de jaarlijkse Workshop voor de General Aviation, die sinds 2000 door dezelfde verenigingen werd georganiseerd. In het verleden werd tijdens de toenmalige workshops vooral aandacht besteed aan technische ontwikkelingen en regelgeving. Operationele onderwerpen werden ook aan de orde gesteld
die dan vervolgens een dankbaar onderwerp van bespreking tijdens de pauzes en na afloop van een symposium vormden.

Tijdens het komende symposium zullen typische operationele general aviation onderwerpen een belangrijk deel van het programma uitmaken. Echter techniek en (Europese) regelgeving zullen ook aan de orde komen. Als onderwerpen staan o.a. gepland presentaties over het vliegen van ongebruikelijke missies naar en in uitdagende gebieden en de vluchtplanning en andere voorbereidingen daarvoor. Spannende belevenissen en de lessen die daar uit getrokken zijn komen ook aan bod. Verder wordt er nog gewerkt aan aanvullende activiteiten. Deze later zullen worden genoemd bij het bekend maken van het programma.