Op zaterdag 22 oktober ontvangt ALA dhr. Ivo de Jong voor een lezing 'Nationaal programma berging vliegtuigwrakken; van financiële hobbel naar ereschuld.'

De lezing wordt voor ALA-leden georganiseerd, maar ook leden van bijvoorbeeld de KNVvL, de KNVOL-NH, de NVvL en anderen met een interesse in luchtvaart zijn van harte welkom! Hieronder leest u wat u kunt verwachten.

De SGLO (Studiegroep Luchtoorlog WO2)

Ivo de Jong is voorzitter van de SGLO (Studiegroep Luchtoorlog WO2) welke sinds haar oprichting in 1975, de luchtoorlog boven Nederland in 1939 tot 1945 bestudeerd.

De SGLO kent 300 leden die onder andere samenwerken in publicaties zoals "Het Verliesregister 1939 - 1945" en "Vliegen in oorlogstijd".
Het Nationaal Bergingsprogramma is in 2018 ingesteld. Hier werken de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten), de KLu (Stafofficier Vliegtuigbergingen), de EODD (Explosieve Opruimingsdienst) de BIDVL (Bergings- en Identificatiediensten Koninklijke Landmacht) en de SGLO zelf aan mee. Jaarlijks worden er ongeveer 3 wrakken geborgen.

Het belooft dus een interessante lezing te worden over het Nationaal Bergingsprogramma welke zich sinds een paar jaar ook richt op het gebied van kansrijke bergingsoperaties van in WO2 neergestorte vliegtuigen waar mogelijk nog menselijke resten in gevonden kunnen worden.

Waar en wanneer?

Waar:
CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45.
Aalsmeerderdijk 460
1436 BM Aalsmeerderbrug

Wanneer:
Zaterdag 22 oktober 2022.
Start: 13:30 in de filmzaal. (de koffie en thee staat voor u klaar)

Ticket/Kosten:
Een ticket kost € 12,50. Dit is inclusief toegangsprijs en drankjes.
Klik hier om je tickets aan te schaffen.

Zien we u daar?

We hopen u in grote getalen te mogen verwelkomen in het CRASH Luchtoorlog- en verzetsmuseum in Aalsmeerderbrug. U bent van harte welkom.

Heeft u vragen of opmerkingen over dit evenement? Dan kunt u een E-mail sturen naar onze secretaris via activiteiten.ala@knvvl.nl.

Tot snel!