Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terug naar nieuwsoverzicht

Zitting over weigering ontheffing Paramotorclub

1 november 2017

Paramotorvliegen

Provincie Zeeland 2 Donderdag 2 november was de zitting over de weigering door het college van gedeputeerde staten van Zeeland een ontheffing te verlenen aan Paramotorclub Holland. De paramotorclub wil een ontheffing voor het stijgen en landen met gemotoriseerde schermvliegtuigen vanaf een andere plek in de provincie dan een luchthaven. Het provinciebestuur wil geen ontheffing verlenen voor dit 'tijdelijke en uitzonderlijke gebruik' van terreinen in de provincie. Volgens het provinciebestuur is het in strijd met zijn beleid een ontheffing te verlenen voor alle gemotoriseerde luchtsporten. 

Het is niet de eerste keer dat de Afdeling bestuursrechtspraak zich over deze kwestie buigt. In augustus 2016 oordeelde zij dat het provinciebestuur nader onderzoek moest verrichten naar de mate van geluid die gemotoriseerde luchtsporten veroorzaken.

Het provinciebestuur nam in december 2016 een nieuw besluit, waarbij hij opnieuw weigerde ontheffing te verlenen voor het stijgen en landen met de schermvliegtuigen buiten de luchthaven. De paramotorclub komt tegen dat nieuwe besluit in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak (zaaknummer 201700635/1).

De uitspraak volgt op zijn vroegst over 6 weken.


Lees ook op  Snorvliegers strijden door tegen provinciebestuur.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info