Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Vliegersvergaderingen 2017/2018

11 januari 2018

Modelvliegsport

De vliegersvergaderingen 2017/2018 zullen worden gehouden op zaterdag 20 januari in het voorlichtingscentrum van het Bouw & Infra Park.

Het ochtendprogramma betreft vooral de vergaderingen van de vliegers en hun subcommissies. Het middagprogramma is algemener van karakter. Na de huldiging van de kampioenen door onze voorzitter Frits van Laar zullen er presentaties zijn van Vincent Merlijn, de wereldkampioen F3K van 2017 tezamen met andere leden van de F3K ploeg, en van Richard Branderhorst over de recente ontwikkelingen op het gebied van regel- en wetgeving.

Nieuw dit jaar is de informatiebeurs. De verschillende subcommissies (behalve de SC radio kunstvlucht en elektro) zullen hun wedstrijdklassen presenteren aan elkaar, maar ook aan geïnteresseerde vliegers die overwegen in de toekomst te gaan wedstrijdvliegen. 

Hier kun je alle informatie krijgen over de wedstrijdklassen, kun je wedstrijdmodellen bekijken en kun je horen hoe wedstrijdvliegen er aan toe gaat.

Programma vergaderingen

Inloop: 9.00 – 9.30 uur in de foyer.

Naam zaal Ochtend ( 9.30 – 12.15 uur)
Betonzaal 1 Vrije vlucht
Waterzaal Lijnbesturing
Grondzaal 1 RB kunstvlucht
Grondzaal 3 RB Zweef
Asfaltzaal RB Helikopter
Staalzaal RB Pylonrace
Betonzaal 2 RB Schaal + Para
Steenzaal FPV Droneracing
   
  Middag ( 14.15 – 17.00 uur)
Waterzaal RB Elektro


Lunch

Tussen 12.30 en 13.45 uur is iedereen welkom in de foyer voor een lunch.
Degenen die gebruik willen maken van de lunch die door Bouw & Infrapark wordt aangeboden voor € 7,95 , moeten dit vooraf opgeven. Een mailtje naar voorzitter.sport.modelvliegsport@KNVvL.nl met je naam en het woord lunch volstaat.

Betaling contant ter plaatse zoals voorheen. Op basis daarvan zal rond 17 januari het aantal lunches worden doorgeven. Wie niet besteld heeft moet zelf brood meenemen.

Middagprogramma

13.45 – 14.30 uur. Grote Zaal.
Huldiging kampioenen.
Onze voorzitter Frits van Laar de medailles en bekers aan alle nationale kampioenen uitreiken.

14.30 – 15.00 uur. Grote Zaal. 
Presentatie door F3K wereldkampioen Vincent Merlijn, Jaap Hogeboom en Jorn Beerendonk.
Vincent zal samen met zijn team uitleggen hoe zijn wereldkampioenschap F3K in Lviv (Oekraïne) tot stand is gekomen: de modellen, de voorbereiding en de wedstrijd zelf.

15.30 – 16.30 uur. Grote Zaal
Ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving door Richard Branderhorst, voorzitter commissie Instructie en veiligheid.
Richard gaat in op actuele internationale en nationale ontwikkelingen en hoopt een indruk te kunnen geven hoe zaken er in de naaste toekomst uit gaan zien.
Voor dit deel van de dag zullen ook vertegenwoordigers van clubs worden uitgenodigd, zodat heel modelvliegend Nederland de kans krijgt zich van deze ontwikkelingen op de hoogte te stellen.
 
15.00 – 17.00 uur. Foyer.
Informatiebeurs wedstrijdvliegen.
De subcommissies zullen aanwezig zijn met wedstrijdmodellen en al hun kennis om geïnteresseerden kennis te laten maken met de verschillende takken van de wedstrijdsport.
Deze beurs is vooral bedoeld om modelvliegers die in de toekomst willen gaan wedstrijdvliegen alles te vertellen wat ze willen weten . De ideale gelegenheid om eens rustig kennis te maken met onze wedstrijdsport.
Maar het is zeker ook interessant voor wedstrijdvliegers zelf om eens wat over de randen van de eigen klasse te kijken.
Subcommissies RB kunstvlucht en RB elektro zullen hierbij helaas niet aanwezig zijn.


Rob Metkemeijer,
Voorzitter Commissie Sportzaken
voorzitter.sport.modelvliegsport@KNVvL.nl

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info