Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Tour met Dragonfly, eerste sleepweekend Middenmeer

25 augustus 2017

Deltavliegen

12-13 augustus is in het kader van de Dragonfly Tour gevlogen op het Ultra-light veld in Middenmeer. De vereniging Daidalos is de initiatiefnemer voor dit weekend en heeft de kosten op zich genomen.

Zaterdag was de wind helaas te hard om te kunnen vliegen. Die middag hebben we benut om de Dragonfly en 2 dolly’s op te bouwen.

De cursisten (vier maar liefst) en een aantal andere piloten hebben vast hun toestellen opgebouwd en voor de avond mooi in een rijtje in een hangaar gezet. De opganghoogtes zijn gecheckt, de toestellen uitgerust met een bridle of een vin en ‘s avonds is nog tijd besteed aan de theorie.

Zondagmorgen om 10 uur begon de briefing. De terreineigenaar Jaap heette ons van harte welkom en gaf tekst en uitleg over het veld en het luchtruim.

Gedurende de dag hebben 15 Daidalosleden diverse sleeps gemaakt. Eén persoon had zijn toestel opgebouwd, maar moest vanwege rugpijn het toestel onbenut weer inpakken. De cursisten genoten van hun eerste kennismaking met het slepen, diverse piloten hebben hun eerste (sleep)vlucht met een nieuw toestel gemaakt en weer een aantal andere piloten maakte hun eerste vlucht na een periode van onthouding. Aan het einde van de dag zagen we alleen maar blije gezichten. In totaal zijn 38 sleeps gemaakt en 4 kleine rondvluchten.

Enkele oud-deltisten en nieuwe deltisten kwamen helpen of kijken, erg leuk die belangstelling.

We dachten toch best veel materiaal bij ons te hebben om het slepen veilig en prettig te kunnen beoefenen, naast natuurlijk de Dragonfly en beide dolly’s maar liefst 9 vinnen (in 3 verschillende maten) en 3 bridles. Toch was alles zondag in gebruik! Wel mooi dat het materiaal goed werd gewaardeerd. Het slepen is goed en veilig verlopen, er is zelfs geen breukstukje gesneuveld.

Tussendoor hebben we genoten van een lunch in de Brasserie en er is afgesloten met een lekkere gezamenlijke maaltijd.

Zowel de terreineigenaar als de leden van de vereniging waren erg enthousiast over onze aanwezigheid en goede samenwerking. De voorzitter heeft bovenstaande leuke film gemaakt, ook de toelichting is de moeite waard te horen.

Tevens hebben ze een tekst op hun site gezet.

Met vriendelijke groet,

Annet en Harm
 

Lees ook Deltavliegen op tour door Nederland.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Luchtsporters.nl

locaties meer info