Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terugblik try-out NK DroneRace

11 april 2018

Modelvliegsport

Op 7 april was het dan zover, het NK DroneRace streek bij Modelvliegsport Oosterhout neer voor een fun-race. Het beloofde voor de organisatie een spannende dag te worden; na maanden van voorbereiden wilde ze het resultaat zien.

De KNVvL subcommissie drones werkt dit jaar samen met Dronevents en Team MRO. Samen is een sterk team ontstaan en kunnen de deelnemers een professionele race verwachten.

In alle vroegte

Al vroeg in de ochtend opende de voorzitter van de modelvliegclub MVSO haar poort naar hun modelvliegveld in Oosterhout. Eerst zorgen voor koffie, want gastvrijheid staat hoog in het vaandel!

En dat bleek ook wel, want met vele vrijwilligers waren zij ruim op tijd klaar met de opbouw van de veiligheidsnetten en kon men aan de trackopbouw beginnen.

Vele handjes..

Om alles tijdig gereed te maken voor de fun-race is aan de deelnemers gevraagd tijdig aanwezig te zijn en te helpen met de opbouw. Het is geweldig om te zien dat  zoveel enthousiaste piloten het modelvliegveld al snel omgetoverde met vlaggen en gates in een race parcours.

De vele piloten maakte op deze wijze kennis met elkaar en parkeerden snel hun tafels en stoelen, ze hadden er duidelijk zin in.

Een snelle track

Op deze eerste dag hebben we nog niet alle gates en vlaggen in de track geplaatst, deze bewaren we voor de eerste officiële ranking op 21 april. Door het mindere aantal gates kon men de snelheid aardig opvoeren en was het dus een echte fun-race.

Hoewel het een fun-race was, waar geen punten te verdienen waren, zorgde de professionele wedstrijdleiding van Team MRO dat het toch een echte race werd. Zowel de organisatie als de deelnemers van het NK DroneRace 2018 zijn er klaar voor!

Jong geleerd

Als de echte piloten met volle snelheid over de track racen zijn het de kinderen die met volle verbazing toekijken en genieten. Maar het blijft niet bij kijken; Donkey Drones is gespecialiseerd in kinderen leren vliegen.

Ze konden zelf een drone besturen en met vol enthousiasme genieten van hun eerste vlucht. Met een bril op en zender in de hand werden het al echte piloten en genoten ze, samen met Donkey Drones, van deze dag.

Eerste ranking

Op 21 april start het NK DroneRace met de eerste officiële ranking van het seizoen 2018. Ook dan zal het NK DroneRace te gast zijn bij MVSO te Oosterhout.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info