Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

NK DroneRace: Mennema niet te stoppen

6 juni 2018

Modelvliegsport

Op 2 juni was het Dennis Mennema (DroneDFPV) die de eerste plaats van de derde ranking van het NKDroneRace op zijn naam schreef.

Mennema, piloot uit het team van QuadcoptersEnzo, voelde zich goed en dat was ook te zien aan de snelheid waarmee hij zijn quad over de track stuurde. Natuurlijk was het geen gemakkelijke opgaaf, Mennema weet dat zijn tegenstanders hem graag te snel af willen zijn en kan zich dus geen crash veroorloven.

Bij deze ranking waren zijn tegenstanders tevens zijn teamgenoten; voor het eerst dat alle podiumplaatsen naar hetzelfde team, QuadcoptersEnzo, gingen.

Voor Mennema is het de tweede keer dat hij als de nummer 1 op het podium plaats neemt. Na deze prestatie voert Mennema ook het klassement aan.

De stand van de derde ranking:

1. Dennis Mennema (DroneDFPV)
2. Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV)
3. Niels Meerdink (Nelis FPV)

Weersomstandigheden

Het was voor de organisatie een spannend moment of ranking 3 door zou gaan. Op donderdag 31 mei werd definitief bekend gemaakt dat we zouden gaan racen en ons niet lieten tegenhouden door een enkele bui regen.

Voor de derde keer op rij waren de weergoden het Nederlands kampioenschap goed gezind en dreven de donkere wolken voorbij. Dit was een hele opluchting en met een matig zonnetje, een goede temperatuur en geen wind waren de omstandigheden prima!

Een track voor skills

De track welke ontworpen was door team MRO was een veelbesproken track, dat kan gezegd worden. Zo gaf Vince Irie een voorzet en maakte een tweedelige Track Talk waarin hij uitleg gaf over hoe je het beste enkele moeilijke elementen kon nemen. Dit werd zeer gewaardeerd en zegt wat over de sportiviteit van de deelnemers!

Vele piloten namen de tips van Vince over en gingen oefenen om te wennen aan deze uitdagende track. Tijdens de eerste ronden ging het wat moeizaam en was het zeker niet makkelijk één volledige ronde af te leggen zonder te crashen.

Dit zag ook de wedstrijdleiding en er werd één gate uit de track gehaald waardoor een knelpunt weg genomen kon worden. Na een aantal ronden kwam het echt op gang en waren de meeste piloten aan de track gewend en zagen we de tijden steeds sneller worden.

Dit geeft toch ook maar aan dat Nederland echt goede piloten in huis heeft welke ook goed presteren op een moeilijke track. “Het is een uitdaging maar het is lekker technisch” aldus Bram Otten (Mr Bones).

Dat hij zich lekker voelde in deze track bleek ook wel, hij haalde de dagfinale en wist zich uiteindelijk net na Dino Joghi te plaatsen op een 5e plaats. Geen beker maar zeker een hele prestatie!

We hadden geen idee…

Modelvliegclub Jules Verne waar deze ranking werd gehouden was zeer enthousiast en tevens zeer benieuwd wat ze konden verwachten van het mede-organiseren van een ranking. “We wilden graag meewerken en ons veld beschikbaar stellen voor het droneracen, hoewel we eigenlijk geen idee hadden”, liet de voorzitter van Jules Verne weten. De club liet zich van zijn beste kant zien en had alles keurig verzorgd, het clubhuis was gepoetst en de bakplaat stond gereed om de hamburgers bruin te bakken.

“Dit is de sport van de toekomst”, was een veel gehoorde kreet op het veld. Toen de race eenmaal in volle gang was bleek dat deze kreet de juiste was, “wat deze jonge piloten laten zien is gewoon topsport”, aldus een lid van de vereniging. Niet alleen de leden van de vereniging vonden dit, ook het aanwezige publiek was onder de indruk van de prestaties van de jonge piloten en genoten van de race.

Het was een zeer geslaagde dag en Jules Verne liet weten dat wij ook in 2019 weer welkom zijn!

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info