Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

NK DroneRace gaat door

7 september 2017

Modelvliegsport

De organisatie houdt een kleine slag om de arm, maar de kans is groot dat de finale van het NK DroneRace op zondag 10 september gewoon doorgaat. Vrijdag 12.00 uur zal het definitieve besluit middels Facebook en de website bekendgemaakt worden gemaakt, maar de wens is het evenement door te laten gaan.

Het was een moeilijk besluit, zo is een stevige wind te verwachten en kan tijdens de finale een stevige bui vallen waardoor de wedstrijd tijdelijk onderbroken moet worden. De organisatie is voorbereid en heeft gezorgd dat voldoende ruimte beschikbaar is om bij regen te kunnen schuilen.

Gelukkig kunnen we ook rekenen op de zon en verwachten we dat er voldoende tijd zal zijn om de finale met de beste 16 piloten te vliegen.

Go or no-go

Vele droneracers hebben dit weekend vrij gehouden in hun agenda, waardoor gestart kan worden met de volledige top 16 uit de eerder gehouden rankingtoernooien. De organisatie heeft dit mee gewogen in haar besluit. Aangezien de datum van de finale al eens is gewijzigd wil de organisatie een volgende verplaatsing graag voorkomen. Een verplaatsing zou kunnen betekenen dat deelnemers niet aanwezig kunnen zijn.

De track is zorgvuldig ontworpen en is zeer uitdagend; het beloofd dus een spannende finale te worden! De finalisten hebben hun finaleplaats zeker verdiend, een beetje wind zal hun strijdlust niet in de weg staan.

DeltaDronerace Cup

Zaterdag 9 september zal de Delta Cup worden gehouden. Ook deze wedstrijd gaat ondanks de weersvoorspellingen gewoon door! Deze open wedstrijd vind plaats bij Modelvliegclub Delta, waar ook de finale van het NK gehouden wordt.

Aan deze wedstrijd doen naast diverse Nederlandse piloten ook piloten uit België mee. De dag zal gezamenlijk worden afgesloten met een gezellige BBQ !

Inschrijven en meedoen is nog steeds mogelijk, kijk voor meer informatie op www.nkdronerace.nl.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info