Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

NK Dronerace 2018 en een terugblik op 2017

6 december 2017

Modelvliegsport

Na het succes van de eerste editie van het officiële Nederlands kampioenschap DroneRace 2017 gaan we in 2018 door met de tweede editie.

Hoewel het jaar nog niet voorbij is zijn er al diverse zeer positieve geluiden te horen als het gaat over het NK DroneRace van 2018. Natuurlijk is de subcommissie Drones binnen de afdeling Modelvliegsport als organisator erg blij met deze positieve geluiden en ziet zo een mooie toekomst voor de sport tegemoet.

We hebben veel geleerd

Na de eerste editie van het NK DroneRace hebben we ook veel geleerd en zijn we druk aan de slag gegaan met het verbeteren van enkele processen. Om te zorgen dat het NK nog beter en groter kan worden luisteren we aandachtig naar de wensen en reacties welke wij hebben mogen ontvangen van de deelnemers in 2017.

Van hen kunnen we leren, dat doen we graag! Zo werken we nauw samen met diverse piloten en bekende namen in deze wereld, het NK DroneRace is van elkaar en voor elkaar..

Betrokkenheid

Het NK Dronerace wordt door vele piloten gezien als het podium waar je zeker op wilt staan. Wij maken dit graag mogelijk voor alle piloten die bekend zijn met wedstrijden in deze klasse, maar ook voor beginnende piloten.

Wij bieden de mogelijkheid kennis te maken met de sport en ook met elkaar. Zeg nou zelf, een keer een wedstrijd met de grote namen mee vliegen is toch veel waard.

Inschrijving geopend

Om te zorgen dat een ieder mee kan doen is enige tijd geleden de voorinschrijving opengesteld (op www.nkdronerace.nl). Zo kan een ieder al een plaats reserveren voor deelname aan het NK en ontvangen zij alle verdere informatie voor het komende seizoen.

Partnership

Naast de vele aanmeldingen van de piloten zijn er ook bedrijven en organisatoren, welke hun naam hebben verdiend in deze sport, die ons graag willen helpen met het organiseren van het NK. Het is goed te zien dat de groei en positieve geluiden nog steeds doorzet; het geeft aan dat Nederland klaar is om het droneracen naar een hoger niveau te brengen!

In de laatste ledenvergadering van de KNVvL is deze slogan al gebruikt en het NK DroneRace zal in 2018 een mooie invulling geven aan deze wens.

De vliegvelden en clubs

Het NK DroneRace vindt volledig plaats op de mooie groene grasvelden van diverse modelvliegclubs in Nederland. In 2017 benaderden wij diverse modelvliegclubs om een wedstrijd te organiseren. Het was voor hun een echte uitdaging: wat kun je verwachten en hoe zal dat gaan? Er was immers nog geen ervaring opgedaan maar wat waren ze enthousiast.

Dit enthousiasme werd beloond met een geweldige en goed georganiseerde wedstrijd, vol met jonge piloten en een gezonde en sportieve strijdlust!

Een grote dank voor al deze modelvliegclubs waar het NK DroneRace te gast mocht zijn is dus hier op zijn plaats. Deze modelvliegclubs hebben op nkdronerace@gmail.com alweer  laten weten dat het NK DroneRace weer van harte welkom is in 2018, maar wij hopen ook dat meer modelvliegclubs het NK DroneRace welkom heten.

Wij verwachten samen een mooie toekomst tegemoet te gaan en beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen met veel plezier

Namens het hele team van het NK DroneRace wensen wij iedereen alvast hele fijne feestdagen toe en zien je graag komend jaar bij het NK DroneRace van 2018!

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info