Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terug naar nieuwsoverzicht

NK Dronerace 2017

14 december 2016

Drones

De KNVvL heeft nu ook het First Person View (FPV) Drone racen opgenomen binnen haar afdeling Modelvliegsport.

Nederlands kampioenschap Drone racen
Na een snelle opkomst van de drone is ook het racen op een uitgezet parcours uitgegroeid tot een echte sport. Een sport waar in Nederland vele vooral jongeren erg actief in zijn en samen veel plezier aan beleven. Dit is dan ook precies wat de KNVvL wil bereiken met het organiseren van het NK, “Er samen plezier aan beleven”!

Zo zal er in 2017 het officiële NK Drone racen (outdoor) gehouden worden met meerdere ranking toernooien bij modelvliegclubs verspreid over Nederland. Tijdens de ‘Grand Finale’, gehouden bij Modelvliegclub Delta in Vlissingen, zal gestreden worden om de titel Nederlands kampioen Drone race 2017!

Deelnemen aan het NK kan in de klassen voor zowel beginners als de echte pro’s.

Hoewel de voorbereidingen nog in volle gang zijn is het al mogelijk je aan te sluiten op Facebook, zo mis je niets van het NK in 2017!

EK en WK
Dit NK kent ook aansluiting bij het EK en WK mede omdat het NK onder is gebracht bij de FAI (Fédération Aéronautique Internationale). De FAI promoot en organiseert luchtsporten wereldwijd en registreert internationale records. Onder haar auspiciën worden EK’s en WK’s georganiseerd.

Tijdens deze competitie zal zo nodig een selectie plaatsvinden van de beste drie of vier piloten voor uitzending naar een wereldkampioenschap Drone Racen (klasse F3U) in 2017 (nog onder voorbehoud) onder de vlag van de FAI.

Informatie
De website: www.nkdronerace.nl
Facebook: NK Dronerace
E-mail: nkdronerace@gmail.com
Logo: downloaden

Hopende op een mooie start van dit NK!


Sportzaken, Drones

KNVvL afdeling Modelvliegsport

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info