Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

iFly! 2017 van start!

23 maart 2017

Zweefvliegen

Voor 31 toekomstige iFly!-ers vond op zaterdag 11 maart, bij European Pilot Selection & Training (EPST) in Utrecht, de iFly! introductiedag plaats.

EPST sponsort dit jaar 25 iFly!-ers, de afdeling Zweefvliegen sponsort de overige iFly!-ers. Dit jaar zijn er 15 zweefvliegclubs die de iFly! opleiding faciliteren.

Op verzoek van de sponsor maakten het grootste aantal iFly!-ers de COMPASS test, een vliegaanlegtest. COMPASS staat voor COMputerised Pilot Aptitude Screening System en bestaat normaal gesproken uit 6 onderdelen. De iFly!-ers maakten er 4, te weten Control en Slalom (coördineren van hand- en voetbewegingen), Orientation (vaardigheden om instrumenten te lezen en te gebruiken een vliegtuig te lokaliseren ten opzichte van een gegeven punt)  en Taskmanager (hoe snel en accuraat je twee verschillende taken in dezelfde tijd kunt verrichten). 

De onderdelen Memory en Mathematics werden niet gedaan. Deze zijn te leren en testen niet de vliegaanleg. De resultaten van de test werd met de iFly!-ers besproken; zij kregen een uitdraai van de test mee. De test werd door EPST gratis ter beschikking gesteld. Voor meer details over de EPST vliegopleiding én over de vliegaanlegtest verwijzen we graag naar de website van EPST

De iFly! regeling is nog eens na te lezen op Zweefportaal.

* EPST

Foto: Monica Verburg (EPST) legt Jasmijn Pieters de COMPASS test uit.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info