Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Groen licht voor NK DroneRace 2018

23 november 2017

Modelvliegsport

Hoewel het jaar 2017 nog niet voorbij is, is de KNVvL als organisator van het NK DroneRace 2018 al in gesprek geweest met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Net als de eerste succesvolle editie van het NK DroneRace in 2017 is een ontheffing voor de Regeling Modelvliegen art. 2 a en b nodig om het NK mogelijk te maken.

Velen waren, net als de organisatie, in afwachting van de nieuwe regeling modelvliegen welke het FPV-vliegen mogelijk zou maken. Toen bleek dat deze regeling niet op tijd gereed zou zijn heeft de organisatie besloten in gesprek te gaan met het ministerie. De droneracers die aan het eerste Nederlandse kampioenschap hebben deelgenomen keken al uit naar een tweede NK, reden temeer voor de organisatie om dit waar te maken!

Groen licht!

Natuurlijk willen wij graag een tweede editie van het NK DroneRace houden en vroegen dus om medewerking van ILT om dit mogelijk te maken. Door ILT is deze medewerking toegezegd waardoor wij nu kunnen mededelen dat de tweede editie van het NK DroneRace definitief doorgaat.

Programma

De organisatie zal in 2018 maar liefst zeven rankingtoernooien organiseren en één grote finale! Met zeven rankings is er dus altijd één bij jou in de buurt. Zo maken wij het voor iedereen mogelijk deel te nemen aan het NK. De organisatie zal in de planning rekening houden met andere toernooien/wedstrijden zodat je niets hoeft te missen!

Deelnemen

Wil jij mee doen aan het NK DroneRace? Je kan al een plaats reserveren door te mailen naar nkdronerace@gmail.com. Per e-mail ontvang je dan alle verdere informatie en de kosten voor deelname. Je kunt de voorbereidingen en het NK volgen via Facebook (NK Dronerace) en via www.NKDroneRace.nl.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info