Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Geef recreatief modelvliegen in Nederland een boost

20 juni 2018

Modelvliegsport

Sinds enkele jaren bestaat de commissie recreatief modelvliegen (CRV). De commissie geeft aandacht aan recreatieve evenementen met name als deze de samenwerking tussen modelvliegers of verenigingen bevordert.

In de afgelopen jaren hebben we circa twintig clubs bij een interregionaal evenement ondersteund, 10 landelijke evenementen helpen organiseren. Kortom ongeveer 600 modelvliegers een beetje blijer gemaakt. 

De commissie bestaat al geruime tijd uit een vast team van mensen die goed op elkaar ingespeeld zijn: iemand die de administratie verzorgt, iemand voor de communicatie naar meerdere kanalen, twee mensen die met name gericht zijn op het mede-organiseren van landelijke evenementen en een voorzitter. De voorzitter van CRV is, net als alle commissie voorzitters, ook bestuurslid van het afdelingsbestuur Modelvliegsport. 

De laatste, ondergetekende, wil het stokje eind van dit jaar graag aan iemand anders overdragen. Niet omdat het werken in en voor de CRV niet leuk is, maar omdat ik het werk steeds moeilijker kan combineren met andere (zakelijke) verplichtingen die ik op me heb genomen. 

We zoeken dus iemand die de voorzittersrol van de afdeling recreatief op zich wil nemen. Eigenschappen zijn:

·      een beetje lol hebben in besturen;

·      veel lol hebben in recreatief modelvliegen;

·      het vermogen hebben om te kunnen relativeren

·      iets willen doen voor alle modelvliegers in Nederland, of ze nu lid zijn van de KNVvL of niet;

·      vaardigheid hebben om niet moeilijk te doen;

·      creatief zijn om dat te doen wat nodig is.

De commissie komt ongeveer 4 keer per jaar bij elkaar. De vergaderingen van het afdelingsbestuur zijn zo goed als maandelijks.  

Degene die meent over bovengenoemde eigenschappen te beschikken, nodig ik graag uit voor een kopje koffie, biertje of wijntje. Ik vertel je dan graag alles over de commissie recreatief en het voorzitterschap daarvan. Als je er uiteindelijk voor kiest deze rol van me over te nemen, zal ik je heel graag op gang helpen, zo lang als nodig is.

Tot spoedig.

Met vriendelijke groet, 

Alex Janssen 

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info