Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terug naar nieuwsoverzicht

Excursie Centrum Mens en Luchtvaart

28 april 2016

NLAC In samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht organiseert de Netherlands Air Cadets in de meivakantie een excursie naar het Centrum Mens en Luchtvaart (CML).

In het CML kun je op 4 mei zien hoe de centrifuge en andere apparaten worden gebruikt bij de training en selectie van kandidaat vliegers en ander luchtvaartpersoneel, zoals verkeersleiders en loadmasters.

Militaire vliegers moeten fysiek en mentaal klaar zijn en blijven voor inzet. Daarvoor zorgt het CML in Soesterberg. Dit toonaangevende Internationale kennisinstituut weet wat mensen in de luchtvaart onder extreme omstandigheden moeten kunnen en traint ze hiervoor.

De cadetten krijgen een uitvoerige rondleiding onder leiding van specialisten vanhet CML.

Centrum voor Mens en Luchtvaart 

Militaire vliegers en crews moeten fysiek en mentaal klaar zijn en blijven voor inzet. Daarvoor zorgt het CML in Soesterberg. Dit toonaangevende Internationale kennisinstituut weet wat mensen in de luchtvaart onder extreme omstandigheden moeten kunnen. En traint ze daarvoor. Het CML beschikt over een centrifuge (G-krachten), een hypobare kamer om het vliegen op grote hoogte na te bootsen en nog veel meer.

De taken van het CML bestaan uit:

  • keuring en selectie van vliegers en verkeersleiders, loadmasters e.a.
  • training en opleiding
  • operationele inzetbaarheid
  • onderzoek en advies.

Al je vragen over het selectieproces en de technieken die het CML gebruikt kun je op 4 mei kwijt!

Lees meer over deze excursie en de NLAC.

 

De KNVvL, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Nederlandse Vereniging Onze Luchtmacht (KNVOL) zijn de initiatiefnemers van de NLAC.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info