Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Terug naar nieuwsoverzicht

DARPAS onderdeel van de KNVvL afdeling Drones

26 februari 2018

Drones

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van DARPAS (Dutch Association for Remotely Piloted Aircraft Systems) heeft het bestuur unaniem groen licht gekregen om een onderdeel te worden van de KNVvL afdeling Drones.

Ronald Termaat, directeur van de KNVvL, gaf tijdens de ALV een presentatie over de KNVvL. Daarna is een goed gesprek ontstaan over hoe de toekomst eruit kan zien en wat de voordelen zijn. Zo kunnen de beroepsmatige dronevliegers meegenieten van de sinds meer dan 100 jaar opgebouwde ervaring met luchtvaart gerelateerde zaken. Ook zullen de drone-gerelateerde punten worden ingebracht in de vele overheidsoverlegorganen, waarin de KNVvL goed is vertegenwoordigd.  Sinds afgelopen jaar konden de leden van DARPAS al gebruikt maken van de aantrekkelijke collectieve verzekering voor ROC en ROC-light leden.

Er zijn nog wel de nodige praktische kanten uit te zoeken hoe de twee juridische entiteiten in elkaar te schuiven. Het zal in de praktijk betekenen dat DARPAS met de huidige afdeling Drones (ruim 200 leden) wordt samengevoegd. Het betreft dan een afdeling die zich inzet voor professioneel drone-gebruik. Volgens de statuten van DARPAS zal nog een ALV moeten plaatsvinden om formeel goedkeuring te krijgen voor de samenvoeging met de KNVvL.

De KNVvL en DARPAS zijn overtuigd dat ze met deze stap de belangen van de professionele dronevliegers in Nederland nog beter kunnen dienen.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info