Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Balloon Glow Show met model luchtballonnen

8 december 2016

Ballonvaren

Nederlandse primeur in het hartje van Putten.

Zaterdag 17 december wordt voor de eerste keer in Nederland een Internationale Balloon Glow Show georganiseerd. Tijdens het Winterfeest in Putten zal er twee keer een show worden gegeven.

Een aantal kleurrijke radiografisch bestuurde modelballonnen zullen in het donker van de avond op het ritme van sfeervolle muziek nostalgisch worden verlicht. Naast ‘normale’ modelballonnen zullen er ook drie zogenaamde ‘special shapes’ acte de présence geven. Zo zal het Barneveldse kuiken van modelballonpiloot Geert Plukker uit Amersfoort te zien zijn en ook het ‘mannetje met hoed’ van Matthias Gebreurs is aanwezig.

Volledig in winterse stijl is er ook de ballon in de vorm van een sneeuwpop te zien die bestuurd wordt door Paul Lemmens. De laatste twee piloten zijn afkomstig uit Belgïe en komen speciaal voor de show naar Putten.

Initiatiefnemer Sytse Rakhorst liep al enige tijd met het idee rond om een show in Putten te organiseren. Afgelopen zomer kwam hij in contact met VVV-Putten en samen zijn zij aan de slag gegaan. "De show zal voor jong en oud een spektakel zijn om te zien". Ben Bläss, geestelijk vader van het Barnevelds Ballonfiësta, verzorgt de muzikale uitvoering en choreografie.

Gerieke Dunsbergen (VVV Putten): “De Balloon Glow Show brengt enige spanning met zich mee, want we zijn wel afhankelijk van het weer. Maar we gaan ervan uit dat we een supermooie dag tegemoet gaan!”. Speciaal voor ouderen is er een verwarmd terras aanwezig vanwaar zij de show kunnen bekijken.

De shows vinden plaats op het Kerkplein in Putten. De eerste show start aansluitend aan de lampionnenoptocht om 19.00 uur. De tweede show zal aanvangen om 20.00 uur. Aansluitend aan de shows is er de mogelijkheid om de modelballonpiloten te vragen naar hun hobby en hoe dit alles in zijn werk gaat.

Puttense Winterfeest

De Balloon Glow Show is onderdeel van het Puttense Winterfeest dat georganiseerd wordt door VVV Putten in opdracht van het WCP. Het thema van het Winterfeest is Frozen Fantasie. Naast de shows is er ook een sfeervolle Kerstmarkt, live muziek, ijsblokken carven tot fantastische ijssculpturen en een beleef & doe plein voor kinderen met Elsa & Olaf.


Bericht van Modelballon Team Midden Nederland.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

Nieuws van derden

Regelmatig ontvangen wij (pers-)berichten van organisaties of personen; een selectie daarvan kun je hier lezen.
De KNVvL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en plaatst ze puur ter kennisgeving.

locaties meer info