Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Dutch Open / Dutch Paragliding Cup

Dutch Open, 2-9 september 2017, St André

Ook dit jaar doen we onze XC-wedstrijd in de bergen weer samen met de Britten in de week van 2-9 september, dit maal in het vliegmekka St André waar al verschillende succesvolle wedstrijden zijn gevlogen. Deze wedstrijd levert de Nederlands kampioen bergvliegen.

Op de Britse website http://pgcomps.org.uk/ (keuze ‘Championship’) zijn de voorwaarden te vinden waaronder je mee mag doen. Samengevat moet je de laatste 2 jaar één van de volgende vluchten hebben gemaakt:

- In een FAI wedstrijd goal hebben gehaald in een taak van minimaal 50 km of
- Een XC vlucht hebben gemaakt van minimaal 100 km.

17 Nederlandse piloten nemen hier aan deel. Zie bovengenoemde website voor meer informatie. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Dutch Paragliding Cup, 23-27 juli 2017 in Macedonië

Vanuit de KNVvL introduceren we een nieuwe wedstrijd die speciaal is bedoeld om beginnende wedstrijdpiloten de mogelijkheid te bieden om wedstrijdervaring op te doen: de Dutch Paragliding Cup. Van 23-27 juli wordt deze wedstrijd gehouden in Macedonië bij de plaats Krushevo. Dit is een wedstrijd die (ook) is bedoeld voor de beginnende Nederlandse wedstrijdpiloot die zijn overland skills wil verbeteren. Tijdens de avonden wordt er informatie gegeven door ervaren wedstrijdpiloten over allerlei aspecten van het wedstrijdvliegen. En bij de taken die worden uitgezet wordt ook besproken hoe deze het beste kunnen worden gevlogen.

De wedstrijd is onderdeel van de organisatie van het Open kampioenschap van Tsjechië en Macedonië en wordt begeleid door een organisatieteam dat ook diverse Paragliding World Cups heeft georganiseerd. Er kunnen minimaal 30 Nederlandse piloten aan meedoen en er worden geen voorwaarden gesteld aan je vliegervaring (zoals die wel gelden voor deelname aan het Dutch Open). Ga naar https://airtribune.com/czechmacedoniandutch/pilots voor alle informatie en schrijf je snel in want wie het eerst komt, het eerst maalt. Het inschrijfgeld is € 140 tot 30 april; daarna is het € 175. Ook piloten die niet aan de wedstrijd willen deelnemen, maar wel gebruik willen maken van transport en andere faciliteiten gedurende de wedstrijd kunnen zich ook aanmelden. Zij betalen € 90.

Macedonië lijkt misschien ver weg maar een vliegticket ernaar toe is goed betaalbaar. Bovendien zijn de kosten voor onderdak en eten & drinken er goedkoop. Daardoor is een weekje Macedonië waarschijnlijk goedkoper dan een weekje vliegen in de Alpen. Het weer is er in deze periode erg betrouwbaar: het langjarig gemiddelde toont aan dat op 80% van de dagen gevlogen kan worden.

De mogelijkheid kwam langs om onder de vleugels van de organisatie van het Open kampioenschap van Tsjechië en Macedonië een eigen Nederlandse wedstrijd te houden. Die kans hebben we gegrepen omdat de eisen aan deelnemers van het Dutch Open voor Nederlandse piloten relatief hoog zijn en de inschrijving voor andere laagdrempelige wedstrijden, zoals het Gin Open en Chabre Open, vaak snel vol is. Meer informatie over de Dutch Paragliding Cup is te vinden op bovengenoemde website of via Marga van Woensel, wedstrijd coördinator afdeling schermvliegen; wc.schermvliegen@KNVvL.nl

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info