Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Wedstrijden

De Afdeling Schermvliegen organiseert vijf verschillende wedstrijden:

  1. Nederlands Kampioenschap Schermvliegen Vlakland: NKSV
  2. Nederlands Kampioenschap Berg: Dutch Open
  3. Dutch Paragliding Cup (Berg wedstrijd voor met name beginnende piloten)
  4. Afstand overlandvliegen in Nederland en wereldwijd via XContest
  5. Nederlands Kampioenschap Precisie  (Stand Up en Klassiek)

Daarnaast zijn er internationale wedstrijden, zowel overland als precisie (Stand Up en Klassiek).

In deze sectie Wedstrijden worden de overzichten gegeven van de wedstrijden en de Hall of Fame met alle winnaars van afgelopen jaren (moet nog bijgewerkt worden)

Enquête XC-wedstrijdvliegen

Momenteel organiseren we vanuit de KNVvL bovengenoemde XC-wedstrijden. Om beter aan te kunnen sluiten bij  de wensen van onze leden vragen we je om deze volgende enquête in te vullen: https://www.survio.com/survey/d/wedstrijdvliegen

Dit kan tot 23 april 2017. De enquête is volledig anoniem. De resultaten van de enquête vormen input voor onderstaande workshop.

Er zijn technische problemen met de enquête . Als je  hem hebt ingevuld en dit is niet gelukt wil je dan een mail sturen naar wc.schermvliegen@KNVvL.nl.

Workshop wedstrijdvliegen

Marga van Woensel is sinds augustus 2015 wedstrijdcommissaris van de afdeling Schermvliegen. Dit jaar wil zij een stap voorwaarts zetten met de organisatie van de Nederlandse wedstrijden. Het is de bedoeling om samen met de (opnieuw te vormen) wedstrijdcommissie de wedstrijden beter op de kaart te zetten. Marga zoekt dus hulp onder de leden. Wil jij meehelpen met het organiseren van wedstrijden en het opstellen van richtlijnen voor het wedstrijdvliegen? Kom dan naar de workshop Wedstrijdvliegen op dinsdagavond 9 mei op een centrale locatie in het land (Woerden of Leusden). Het is dus een workshop over hoe we als afdeling wedstrijden kunnen organiseren die aansluiten bij wat onze leden willen. Het gaat niet over de beste vliegtactiek tijdens een wedstrijd.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan de workshop op dinsdagavond 9 mei, stuur dan een e-mail aan Marga van Woensel via wc.schermvliegen@KNVvL.nl . Vermeld daarin ook of je interesse hebt om lid te worden van de wedstrijdcommissie.

Alvast wat achtergrondinformatie voor de workshop

NK-Berg

De laatste jaren vliegen we voor het ‘NK Berg/Dutch Open’ samen met de Britten. Dit is goed georganiseerd, maar helaas wordt de belangstelling van Nederlandse piloten minder de laatste jaren.

Vermoedelijk heeft dat te maken met de hoge eisen die de Britten stellen voor deelname aan de wedstrijd.

Vanuit de KNVvL willen we:

  • Meer deelnemers krijgen voor de NK Berg/Dutch open
  • Een manier vinden om aankomend piloten meer te betrekken bij de wedstrijden.
  • Kennisdelen omtrent XC en wedstrijdvliegen. Dit kan in de vorm van trainingen / lezingen / workshops.

NKSV
In het voorjaar is er in Nederland altijd een wedstrijd liervliegen gebaseerd op een cilinderrace. Een heel leuk concept vind ik. We doen het echter al een aantal jaren op deze manier, moeten we dit blijven doen of is er een ander concept mogelijk?

XContest
De XContest gebruiken we als onze  online contest om te bepalen wie over het jaar heen het verst heeft gevlogen. De winnaars in verschillende categorieën krijgen daarvoor een medaille op de beurs. In het begin zag ik in de commentaren nog wel wat competitie-elementen van mensen die anderen in wilden halen. Momenteel gebeurt dat minder. Moeten we hier iets mee, is dat in andere landen ook zo? Of is het prima zo?

Topsport- en breedtesportontwikkeling
Bij het precisie vliegen is er een kernploeg in de internationale gemeenschap. Jaren terug was dit er ook voor XC vliegen. We willen graag onze leden meer mogelijkheden hierover aanbieden en ‘meer deelnemers in de diverse wedstrijden’. Hier wil ik ook inspiratie gaan halen bij andere landen.

Voorheen werden kosten hieromtrent (gedeeltelijk) gefinancierd door NOC/NSF. Dit is niet meer zo, dus meer kosten zullen bij de deelnemers zelf blijven liggen

Algemeen

Het is niet de bedoeling om als afdeling zelf bergwedstrijden te organiseren, dat kunnen anderen beter. We moeten bij een andere wedstrijd aansluiten of samenwerken.

Ook kunnen we dan goed nadenken over een NKSV-concept dat aansluit bij de wensen van onze leden.

Naam
E-mailadres

locaties meer info