Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Paraworks Paraglidingschool

Paraworks Paraglidingschool

Martijn Geurts
Haringvliet 44, 2134 XB Hoofddorp
+31 (0) 6-22999034
Contact info@paraworks.nl
Website www.paraworks.nl

Paraworks is een jong bedrijf dat zich richt op (duin)soaren en mini-wing vliegen. Voor zowel de beginnende als ervaren piloten biedt Paraworks verschillende mogelijkheden om deze prachtige sport te ontdekken en te ervaren.

Zo organiseert Paraworks voor gebrevetteerde piloten korte Roadtrips naar aantrekkelijke soarplekken in Nederland en Europa en zijn er in de zomer de Paraworks Adventure weken.

Voor een eerste kennismaking met de sport, of om je starttechniek te perfectioneren zodat je overal en onder alle omstandigheden veilig kunt starten, zijn er de Paraworks Groundhandling trainingen.

Voor gebrevetteerde piloten organiseert Paraworks korte Roadtrips van 1 of meerdere dagen naar aantrekkelijke soarplekken in Nederland, België en Noord-Frankrijk. Op slechts een uurtje rijden vanaf Utrecht zijn er al verschillende mooie soarplekken in Zuid- en Noord-Holland. Maar ook in Zeeland ligt een prachtig vlieggebied waar we met heel veel verschillende windrichtingen kunnen vliegen. Iets verder van huis maar nog steeds binnen een uur of 3 bereikbaar vinden we mooie vliegplekken in België en de indrukwekkende kliffen bij Calais.

Tijdens de Adventure weken bezoek je samen met Paraworks de mooiste soar locaties van Europa zoals Dune du Pyla in Frankrijk, Nazaré in Portugal of Matalascañas in Zuid Spanje. In deze vlieg-gebieden is er meestal sprake van een zeer voorspelbare “sea-breeze”. Doordat het land opwarmt en koele lucht aanzuigt vanaf zee ontstaan er in de loop van de ochtend ideale condities waarop je vaak tot zonsondergang kunt soaren. Vanuit het 'base-camp' wandel je in de loop van de ochtend op je gemak naar het strand. Als vlieg outfit volstaat een korte broek, T-shirt en een paar teenslippers.

Groundhandling vaardigheden zijn voor elke paraglider van essentieel belang. Of je nu vliegt in de bergen, soart aan de kust, een beginner, of juist een heel ervaren vlieger bent. Groundhandling instructie is een perfecte aanvulling op de vaardigheden die je leert of hebt geleerd tijdens je vliegopleiding. De extra aandacht voor scherm-beheersing en start-techniek maakt je tot een allround vlieger die onder alle omstandigheden goed kan starten.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info