Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Maurik Paragliding

Iedereen kan vliegen

Kruisbergseweg 73, 7009 BM Doetinchem
Telefoon: +31 0 85-049 55 69

Activiteiten lieropleiding, liervliegen, tandemvliegen, bergopleiding, bergvliegen

Hoofdlocaties vliegactiviteiten NL:
- Noordeloos, Tiendweg 5B: 51° 54' 54.02"N en 4° 56' 38.16"E
- Ameide, Aaksterveldsesteeg: 51° 56' 28.67" N en 4° 57' 2.90" E
- Zelhem, Velswijkweg 5a: 52° 1' 9.16" N en 6° 19' 5.57" E
- Zeddam, Vinkeboeksestraat 12: 51° 54' 53.21" N en 6° 16' 30.15" E

Contact info@maurikparagliding.nl
Website www.maurikparagliding.nl

 

Het enthousiaste Maurik Paragliding team (Charles, Casper, Frans, Paul en Wilfred)  willen graag iedereen de kans geven om te leren vliegen. In Nederland aan de lier, lekker dichtbij. Of in de bergen in Oostenrijk of Slovenië met vakantiegevoel.

Vliegschool Maurik paragliding dankt zijn naam aan het Eiland van Maurik waar zij jarenlang actief was met liervliegen. Maurik Paragliding is een kleinschalige maar intensieve opleidingsschool voor lier- én bergvliegen tot en met brevet 2. “Het werken met diverse mensen is boeiend en ontzettend leuk. Iedereen een kans geven dit moois te ervaren. Een dag starten en afronden en dan terugkijken op een nieuw avontuur, progressie voor de cursisten en vooral veel plezier beleven. Met ons geweldige instructieteam van zo’n twintig man lukt dit ons telkens weer!”

Sinds 2013 is het lierveld bij Maurik ingeruild voor de velden bij Noordeloos, Ameide, Zelhem en Zeddam. Daar kun je elk weekend tussen maart en november tandeminstructievluchten maken, een lieropleiding volgen of vrij vliegen. “Het zijn mooie velden, obstakelvrij en regelmatig pakken wij hier thermiek. Het luchtruim is nagenoeg onbegrensd dus veel mogelijkheden tot overlandvliegen,” aldus Charles.
Daarnaast biedt Maurik ook introductie weekenden aan in Sauerland en bergopleidingen aan. “Wij beheersen een opleidingstraject voor alle disciplines. De sport eindigt vaak in de bergen maar waarom de basis niet leggen tijdens een introductie weekend Sauerland en/of aan de lier in eigen land. Lieren; de manier om het te ervaren of je het leuk vind en om bezig te blijven met deze sport in eigen land. Juist het herhaaldelijk oppakken van je scherm en naar de liervelden te komen draagt bij tot progressie van je kunnen!”
Zo’n vier weken per jaar zijn ze te vinden in Oostenrijk, bijvoorbeeld in Wildschönau , Wolfsberg of Andelsbuch. Charles legt uit waarom juist in dat land: “Dit heeft alles te maken met het vriendelijke karakter van de berghellingen, vliegmogelijkheden, starts, luchtcondities, snel lift transport naar de startplek, de lokale vliegschoolhouders, de medische zorg enzovoort.”

De mensen van Maurik paragliding zijn bedreven mensen die graag deze mooie sport willen delen met derden. “Belangrijk vinden wij dat deze sport bereikbaar is voor een ieder. Dit doen wij in combinatie met zekerheid, veiligheid, gezelligheid en een bijzondere teamspirit. De deur staat wagenwijd open voor iedereen om deze mooie sport te delen! Mensen blijven bij ons omdat gezelligheid erg centraal staat. Wij streven naar een waar vakantiegevoel in combinatie met een uitdaging. Mede door de kleinschaligheid kunnen wij dit blijven waarborgen.”

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info