Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Cloud to Cloud

Cloud to Cloud:
spiksplinternieuwe lierschool

Hans ter Maat, Jeroen Kaub, Han Meijers
Boerskottenhoek 67, 7546 DC Enschede
053-4776830 | 06-38737021
Activiteiten lieropleiding, liervliegen, bergreizen, shop
Hoofdlocatie vliegactiviteiten Getelo (Duitsland)
Website www.facebook.com/cloudtocloud
Contact hans@cloudtocloud.nl 

Het oosten van Nederland is sinds kort een vliegschool rijker. Cloud to Cloud heeft de mooie omgeving van het grensgebied bij Almelo als thuisbasis. Perfect als startveld voor een lieropleiding en voor ervaren piloten een uitstekend vertrekpunt voor vele lange en mooie overlandvluchten.

“We hebben net de erkenning als opleidingsinstantie gekregen van de KNVvL,” meldt Cloud to Cloud oprichter en voorzitter Hans ter Maat trots. “We zijn in september 2013 opgericht. We hebben als doel in het oosten van het land of het buurland te gaan vliegen.”

Vanuit het enthousiasme van onze sport wil Hans samen met secretaris Jeroen Kaub en penningmeester Han Meijers een veilige, heel gezellige en goed gestructureerde vereniging opbouwen waarin de leden en alle helpers veel invloed kunnen uitoefenen op het reilen en zeilen van de vereniging.
Het verantwoord en gestructureerd opleiden van nieuwe piloten en begeleiden van gevorderden is de basis voor een goede vereniging, vindt Hans. “Pas als je structuur en duidelijkheid biedt kun je aan de buitenkant ook veel plezier hebben. Het thuisveld moet voelen als een dagje vakantie met veel lol en een leuke uitdaging.” Als lierveld heeft Hans zijn zinnen gezet op een baan van een kilometer lang in Getelo, net over de grens met Duitsland bij Almelo.

Cloud to Cloud wil niet alleen een vereniging zijn maar ook een opleiding bieden. Vandaar de keuze om ook de erkenning als vliegschool aan te vragen. Verder hebben de mensen achter Cloud to Cloud zeer goede contacten met schermenfabrikant NOVA. Deze materialen zullen dan ook verkocht worden via de school.
In eerste instantie is de nieuwe school een lieropleidingscentrum.
Hans vertelt: “We gaan wel verschillende buitenlandse trips organiseren waarbij het doel is zo veel mogelijk verschillende plekken te bezoeken. Als uitstekende partner van de firma NOVA beschikken we over een aantal hele mooie wintervliegplekken waar we prachtig boven de sneeuw kunnen vliegen en gebruik kunnen maken van alle testschermen en de kennis van NOVA.” De leden van Cloud to Cloud vliegen al jaren samen en gaan vaak naar Oostenrijk en bezoeken de wedstrijd Chabre Open in het Franse Laragne.
De school wil zich onderscheiden door op alle vlakken goed te zijn, zegt Hans. “Als vanouds kun je boven de oostelijke zandgronden erg goed thermieken en zijn daarmee een uitstekend uitgangsbasis voor vele mooie overlandvluchten. De uitgestrekte vlakten en het grote lierterrein bieden tegelijkertijd alle ruimte voor lessen en mooie lokale vluchten. Voor mensen die eens een vluchtje willen proberen bieden we beperkt de mogelijkheid voor een tandemvlucht. Daarnaast hebben we vlak bij ons toekomstige lierterrein een voortreffelijke locatie voor de theorielessen, barbecues, materiaalopslag enzovoorts.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info