Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Air Time

Air Time Paragliding Sport:
more than just a school

Ayke Jager & Barry Zeldenrust
Lekbandijk 43, 4119 RA Ravenswaaij
+31 (0)345-558881
Activiteiten bergopleiding, diverse trainingen, winkel, webshop
Hoofdlocatie vliegactiviteiten Greifenburg (Oostenrijk)
Website www.airtime.nl
Contact info@airtime.nl

Air Time is een gezellige en professionele school. Alle aandacht gaat uit naar het bergvliegen, vooral in Oostenrijk. Vanwege het brede aanbod aan cursussen sluiten niet alleen cursisten maar ook gebrevetteerde piloten graag aan bij een van de vele vliegweken.

Air Time vierde onlangs haar twintigjarig bestaan. In die tijd is de school uitgegroeid tot een van de grotere in Nederland. De huidige eigenaren Ayke Jager en Barry Zeldenrust vliegen bijna net zo lang en zijn sinds 2004 en 2007 respectievelijk, betrokken bij Air Time.
Zij besteden veel aandacht aan het samenstellen van hun instructieteam. De ruim 25 mensen in het team hebben vrijwel allemaal een achtergrond in lesgeven of outdoor. En ze houden van paragliding natuurlijk.
Zowel Ayke als Barry zijn helemaal verslingerd aan het vliegen en hebben letterlijk van hun hobby hun werk gemaakt. En dat zie je terug in de bevlogenheid waarmee ze Air Time runnen. Of zoals Ayke het zegt: “Anderen deze prachtige sport veilig en verantwoord bijbrengen is onze grootste motivatie!”

Air Time is gespecialiseerd in het bergvliegen. Alle tijd en aandacht gaat naar deze discipline. Air Time biedt door het jaar heen maar liefst 42 verschillende cursusweken aan. Tevens organiseert Air Time acht specials, vliegreizen met een bijzonder karakter. “Gebrevetteerde piloten die graag aansluiten bij de veiligheid en gezelligheid van onze school, kunnen vele weken bij ons terecht. Wij zijn ‘more than just a school’, “ aldus Ayke.

De hoofdlocatie voor de bergopleiding is Greifenburg in Oostenrijk. “Op het Fliegercamp is speciaal voor vliegers een infrastructuur gecreëerd. Dit betekent dat wij als instructieteam niet hoeven te rijden en al onze aandacht gericht is op het vliegen. We kijken naar wat jij als cursist aankan en daarbij ben je niet afhankelijk van jouw groep.” Er zijn diverse starthellingen die 500 tot maar liefst 1150 meter hoogteverschil bieden. Je gaat naar de startplek die bij jouw niveau past. Tevens is dit de uitvalsbasis voor de overlandtraining en thermiekweek voor gevorderde piloten.
In Oostenrijk vliegt Air Time ook regelmatig in Andelsbuch en Westendorf en in Italië bij Como, in de Dolomieten en bij Norma. In de specials worden diverse vlieggebieden bezocht, vertelt Ayke. “Door onze goede naam, in binnen- en buitenland, zijn wij een graag geziene gast!”
De steekwoorden van Air Time zijn veilig, vertrouwd en professioneel, zegt Ayke. “Dat is voor Air Time de basis waarop je verantwoord tot zelfstandig piloot opgeleid kunt worden. Daarnaast betekent vliegen bij Air Time een week vol gezelligheid! Iedere piloot leert in zijn of haar tempo. Bij ons hoef je niet de hoogste of de snelste te zijn, belangrijker is dat je durft aan te geven waar je eigen grenzen liggen. Air Time helpt je verantwoord deze grenzen te verleggen.”

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info