Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

We proberen alle informatie zo goed actueel en accuraat mogelijk te houden.

Heb je aanvullingen of wijzigingen?
Mail direct naar communicatie.schermvliegen@KNVvL.nl.

Bordairrace: Hike & Fly competitie
Schermvliegen

Let op: deze wedstrijd wordt niet vanuit de KNVvL georganiseerd!

Niet iedere liefhebber van Hike and Fly weet dat er naast de Red Bull X-Alps ook een toegankelijker kampioenschap in deze sporttak bestaat: Bordairrace.

De Bordairrace-wedstrijden worden dit jaar gehouden in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Ze zijn bedoeld voor piloten die er niet tegenop zien om twee tot drie keer in een weekend met hun uitrusting vanuit het dal naar een startplaats te lopen en net als bij de X-Alps ook flinke stukken van hun route lopend af te leggen.

Deelnemers moeten (bijna) overal probleemloos kunnen starten en landen, veel ervaring hebben met lopen en vliegen in de bergen en het weer en andere omstandigheden goed kunnen inschatten.

lees verder

Overland in Nederland: 100 km hoe doe je dat?
Schermvliegen

Altijd al willen weten hoe je dat nou doet: grote afstanden afleggen in ons kleine kikkerland? Kom dan naar de lezing van Joost en Edwin op een nader te bepalen moment. De eerste sessie van 10 feb is vol, er wordt een tweede gepland.

Joost en Edwin zijn twee ervaren overland vliegers die al menige afstandsvlucht op hun naam hebben staan. Vluchten van meer dan 100 km zijn daarbij geen uitzondering.

Tijdens deze avond nemen ze je mee in:

- Vluchtplanning
- Materiaal
- Lezen ICAO kaart, hoe doe je dat?
- Meteo, incl. diverse sites
- Instrumenten, hoe ga je daar mee om?
- Hoe vlieg je ver?
- Vliegen met zijn tweeën
- Gebruik XContest
- Thermiek in Nederland

lees verder

Documentary for Red Bull X-alps 2017 is out now
Schermvliegen

In July 2017, 31 world-class athletes from 20 different nations embarked on a grueling hike and fly adventure across the Alps. Filming the race was an 18-man camera crew, equipped with the latest technology and a helicopter. Just in time for the holidays, we've put together a 52-minute documentary showcasing the most epic moments of this year’s edition.

lees verder

Uitslag South African Pre World Cup 2017
Schermvliegen

Afgelopen week vond de South African Pre World Cup 2017 in Porterville plaats.

Aan de wedstrijd, met 4 geldige gevlogen taken, deden acht Nederlanders mee. In de sportklasse hebben zelfs 2 Nederlanders het podium gehaald! Bij de dames wist Nanda het podium te behalen met een 2e plek!

lees verder

Afdelingsvergadering afdeling Schermvliegen 24 november
Schermvliegen

De najaarsvergadering van de afdeling schermvliegen komt er weer aan! Hierin zal onder andere gesproken worden over de plannen voor 2018. Ook zal een update gegeven worden over de indeling van het Nederlandse luchtruim. Bekijk de agenda

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom de vergadering bij te wonen. Deze vindt plaats op vrijdag 24 november 2017 om 19:30 uur in Van Der Valk Hotel Leusden.

lees verder

locaties meer info