Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuws

We proberen alle informatie zo goed actueel en accuraat mogelijk te houden.

Heb je aanvullingen of wijzigingen?
Mail direct naar communicatie.schermvliegen@KNVvL.nl.

Toontje de razende reporter verslaat Red Bull X-Alps
Schermvliegen

Hallo vrienden,

Via deze weg wil ik voor degene die mij nog niet kennen mij voorstellen.

Ik ben de vader van Ferdy en heb 2013 en 2015 dagelijks verslagen geschreven over de Red Bull X-Alps om hem voor zijn Nederlandse fans een podium te geven. Ik deed dit onder de naam Toontje de razende reporter. Ditmaal heb ik een groep gemaakt onder de naam 'Toontje de razende reporter'.

Ik volg Ferdy uiteraard iedere dag, maar heb ook tijdens de voorbereidingen en de race contact met hem, zodat ik jullie op de hoogte kan houden van zijn ontwikkelingen en gebeurtenissen.

Dus als jullie interesse hebben mijn verslagen te volgen, vers van de pers, volg me dan via deze website en geniet mee van deze spectaculaire race.

lees verder

Marcel Bourgondien wint NKSV 2017
Schermvliegen

Op zondag 18 juni is onder uitstekende condities de finale van het NKSV (Nederlands Kampioenschap Schermvliegen Vlakland) gehouden. Door het gebrek aan wind samen met mooie thermische omstandigheden kon er een out-en-return taak van 24 km worden uitgezet. Daarbij moesten de deelnemers dus uiteindelijk weer terugkeren in de startcirkel. Dit is 8 piloten gelukt.

Door het slechte weer tijdens de voorrondes was de lijst met potentiële deelnemers relatief kort. Uiteindelijk hebben 14 piloten deelgenomen aan de finale.

Mede dankzij de inzet van Proair paragliding door het inzetten van lier met lierman, de Gelderse schermvliegers met lier en het regelen van de startlocaties en Cloud-to-Cloud voor de tweede lierman is deze dag een groot succes geworden!

lees verder

Uitslag NK Precisie Stand up
Schermvliegen

Op 10 juni is het NK Precisie stand up gehouden in Numansdorp. 18 piloten traden met elkaar in het strijdperk om te bepalen wie op zijn voeten het dichtst in de buurt van de stip kon landen. Onder zonnige omstandigheden is in drie ronden gestreden om de trofee, met als uiteindelijke winnaar Peter Moree met een totale afstand van 511 centimeter.

Op de tweede plaatst eindigde Victor Remmers met 535 cm en derde werd Paul Hendriks met 542. Het lukte dit keer niemand precies op de stip te landen, al kwam John vd Reijden heel dicht in de buurt met 2 centimeter. De organiserende vereniging Sky Rebels kijkt terug op een geslaagd kampioenschap!

Onderstaand de volledige uitslag, waarbij per ronde de maximumscore 1000 cm is, ook als je op 15 meter afstand landt.

lees verder

Dune du Pilat
Schermvliegen

Van onze Franse collega’s ontvingen we de oproep om de regels voor Dune du Pilat onder de aandacht te brengen. Ga je deze zomer soaren in Dune du Pilat, lees dan even verder en bekijk het bijbehorende kaartje.

Dune du Pilat is een beschermd natuurgebied. In de duinen en bossen leven beschermde planten en dieren die gevoelig zijn voor menselijke verstoringen. Schermvliegen en deltavliegen zijn alleen toegestaan als het milieu en de wet- en regelgeving worden gerespecteerd.

Toegestane vlieggebieden

  • Van 15 juni tot 15 september is vliegen toegestaan in het gebied dat 200 meter zuidelijk van reddingstation Corniche begint en eindigt 50 meter noordelijk van het zwemgebied Petit Nice.
  • Van 15 juni tot 15 september is het zwemgebied Petit Nice verboden om te vliegen
  • De rest van het jaar is Corniche de noordelijke grens van het vlieggebied

lees verder

NK Precisie Stand up 2017
Schermvliegen

De NK Precisie stand up wordt zaterdag 10 juni op het lierterrein in Numansdorp gehouden (zie onderaan deze uitnodiging). De uitwijkdatum is zondag 11 juni. Iedere piloot met een lier-2 brevet mag meedoen. Piloten met een lier-1 brevet mogen meedoen onder begeleiding van een instructeur. Alle regels zijn opgenomen in het wedstrijdreglement.

De inschrijving, samen met het betalen het inschrijfgeld, gaat via deze link en dient uiterlijk een week voor de wedstrijd verstuurd en voldaan te zijn. Dit geldt niet voor de piloten die zich vorig jaar al hebben ingeschreven, hun inschrijving blijft voor dit jaar gewoon staan. 
De lierkosten worden betaald door de afdeling Schermvliegen. Buiten de bekers en standaards voor de winnaars is er voor iedere deelnemer een herinnering.

lees verder
Naam
E-mailadres

locaties meer info