Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Skyline

Bestuursleden  Maarten Swart, Gijsbert Koren en Harry Meussen
Activiteiten Liervliegen
Hoofdlocaties ’s Gravenlandweg, Bruinehaar (Twente), N522800 E064200
Website www.skylinetwente.nl 
Contact skyline.bruinehaar@gmail.com

Lekker relaxed vliegen en dat op een veilige manier en vooral ook gezellig. Dat zijn de kernwoorden van Skyline Bruinehaar. Niet verrassend is het dat het daarom vaak gezellig is bij Bruinehaar waar piloten lang kunnen vliegen en ook nog eens samen de club runnen.

Bij Skyline kunnen piloten lid worden met tenminste Brevet 2 met aantekening Lierstart. Bruinehaar kent een maximum van vijftig leden. Maar: aanmelden voor de wachtlijst kan altijd. Momenteel is er nog beperkt plek voor nieuwe leden, bij voorkeur leden die ook iets extra willen doen voor de club.
Van die 50 leden  is ongeveer een twee derde schermvlieger en één derde zeilvlieger.

De vereniging bestaat ruim 20 jaar en heeft tot doel het scherm- en zeilvliegen in Nederland toegankelijk te maken voor enthousiaste vliegers. Dóór en vóór de leden, want er is geen baas of directeur. Een groot aantal leden zorgt zelf voor het reilen en zeilen van de club. Daartoe behoren het onderhoud van het materieel en het bedienen van de lieren.
De vereniging verzorgt het liervliegen in Twente. Het huisveld is Bruinehaar, waar zowel een N-Z als een O-W lierbaan is van elk bijna een kilometer lang, zodat bij alle windrichtingen goed kan worden gelierd. Per jaar worden er ruim zevenhonderd vluchten gemaakt. Het aantal vliegdagen varieert afhankelijk van goede en slechte jaren. Gemiddeld zo’n vijftig tot zestig vliegdagen per jaar, doorgaans van maart tot en met oktober.
Alle piloten worden middels traplieren omhoog getrokken. Daardoor worden ze hoog in de lucht afgezet. Daarna is het eenvoudigweg prachtig vliegen boven Twente. Deze omgeving kenmerkt zich door vaak goede thermische omstandigheden voor lange en verre vluchten.

Behalve het lieren bij Bruinehaar, vliegen ook veel leden zelf, al of niet samen met andere clubleden, regelmatig in de bergen.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info