Officiƫle website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Sky Rebels

Sky Rebels: plezier, genieten en laten genieten

Bestuursleden  John van der Reijden en Aart de Harder
Activiteiten Liervliegen
Hoofdlocaties Lange Biesakkersweg in Numansdorp; Lat 51 N 45 110 - Lon 004 E 27 300. Ingang: Bedrijf Harbo.
Website www.skyrebels.nl
Contact aart@raatsaam.nl

Plezier, genieten en laten genieten, zijn kernwoorden voor Sky Rebels. Daarnaast is Sky Rebels speels competitief op het gebied van precisielanden.

Als er een beslissing genomen moet worden kijken we elkaar in de ogen en weten we dat we het goed doen.
Sky Rebels is een echte, maar kleine schermvliegvereniging. Voor en door de leden wordt alles mogelijk gemaakt. Iedereen draagt zijn steentje bij. Sky Rebels bestaat ruim tien jaar en heeft ongeveer twintig leden.
De vereniging is opgericht om geen lier-productiebedrijf te zijn, zoals wij scholen ervaren, maar juist gezamenlijk zelf vliegen. Daarbij hoeft er niets en kan er veel. Sommige jaren wordt er bijna ieder weekend gevlogen maar afgelopen jaar is dat veel minder geweest. Het weer heeft daar een belangrijke rol bij gespeeld.
Het vaste lierveld is het door de provincie Zuid-Holland aangewezen lierterrein voor schermvliegen aan de Lange Biesakkersweg in Numansdorp. Dit ligt onder de rook van Rotterdam in de Hoekse Waard.

De Sky Rebels maakt buiten hun eigen veld graag gebruik van de locaties waar een wedstrijd precisielanden wordt georganiseerd. Dat zijn veelal nieuwe locaties met een locale structuur voor schermvliegen. De wedstrijden zelf zijn laagdrempelig en gedurende het weekend is alles georganiseerd. Daardoor is het niet meer nodig om ter plekke nog van alles te regelen en kunnen de leden gemakkelijk veel vliegen, ook buiten de wedstrijd.
Bij Sky Rebels kunnen piloten vliegen met tenminste Brevet 2 en vooral veel vliegervaring opdoen als je dat zelf wilt. Als het een mooi weekend wordt en je wilt vliegen dan kun je gewoon de mensen bij elkaar trommelen en ervoor gaan.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info