Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Plus4

Bestuursleden  Christiane Blömer, Joost Visschedijk, Edwin Grootoonk en Dick ter Maat
Activiteiten Liervliegen en Vlaklandvliegen
Hoofdlocaties Bentelo, familie Visschedijk, 52.23767 6.7035
Website www.plus-4.nl
Contact info@plus-4.nl

Plus 4 is een clubje zelfstandige vliegers die proberen in een relaxte sfeer geweldige vluchten te maken. Hoog, lang, ver, genieten en gezelligheid, zijn daarom kernwoorden.

De paraglidingclub vliegt in Bentelo in Twente. De vereniging is in 2009 opgericht door het kwartet enthousiaste piloten Christiane Blömer, Joost Visschedijk, Edwin Grootoonk en Dick ter Maat. Sindsdien komen heel wat trouwe fans, piloten die het ontspannen sfeertje weten te waarderen, naar Bentelo. De vereniging heeft ongeveer vijftig vaste leden.
Eigenlijk is Plus 4 actief op alle vliegbare dagen. Natuurlijk is het op door-de-weekse dagen wel iets moeilijker om een groepje piloten, waaronder dan vooral een lierman bij elkaar te krijgen. Wanneer wordt gevlogen, is te lezen via het Plus4-forum http://www.plus-4.nl/forum/. De piloten gaan op mooie zomeravonden ook nog graag ‘after-work’ vliegen. Rustige avondvluchtjes, bbq erbij….relax
Plus 4 is mede opgericht omdat de initiatiefnemers en leden het ‘vlaklandvliegen’, ofwel het overlandvliegen in het mooie vlakke land, zo geweldig vinden. Door middel van het traplieren wordt de kans op een mooie vlucht enorm vergroot; en een goed begin is het halve werk! Daarnaast worden op het forum en op het veld ook afspraken gemaakt over trips en vakanties naar de bergen, of bijvoorbeeld een dagje soaren aan de kust.

De vereniging is in Bentelo gast bij de familie Visschedijk. En deze gastvrijheid is geweldig! Er zijn een kantine en toiletten en de kassen mogen worden gebruikt voor bijvoorbeeld het ‘reserve pakken’, en na het vliegen kan op het erf de barbecue worden aangestoken. Ook niet onbelangrijk is dat gestart kan worden op een aantal velden, zodat eigenlijk bij elke windrichting kan worden gevlogen.
Voor de beginnende piloot is Plus 4 eigenlijk niet zo interessant. Bij Plus 4 moet je zelfstandig kunnen vliegen en is minimaal brevet 2 vereist. Natuurlijk is iedereen welkom om te kijken. De leden vertellen graag over traplieren, overlandvliegen en natuurlijk barbecues.
Wel nog een kleine tip; wanneer je een brevet hebt en al verslaafd bent, ga eens een dagje bij een andere vliegclub, -school of -vereniging vliegen. Niets is leuker en belangrijker (!) dan nieuwe ervaringen opdoen, en andere piloten en startplekken leren kennen.
en vooral…genieten van het vliegen!
 

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info