Officiƫle website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Jan van Gent

Vliegvereniging Jan van Gent: meestal erg veilige laminaire vliegcondities 

Bestuursleden Arnold Van Remoortere, Luc Christiaens, Peter Bruynsteen, Jan Bernaerts
Activiteiten Lier- en Deltavliegen
Hoofdlocaties Sluis, Nieuwvliet, Sint Jansdijk
Website www.vliegvereniging-janvangent.nl
Facebook  https://www.facebook.com/VliegverenigingJanVanGent
Contact secretariaat@vliegvereniging-janvangent.nl

Een veilige vliegvereniging waar leden vliegen voor hun hobby en plezier. Daar staat de Zeeuwse vliegvereniging Jan van Gent voor.  Zowel parapente- als deltapiloten vliegen al jarenlang in goede harmonie samen.

Jan van Gent behoort tot de oudste schermvliegverenigingen van Nederland. De vereniging werd opgericht op 17 oktober 1988 en is nu bezig aan zijn 26ste jaargang.  De passie van het liervliegen was de aanleiding voor de oprichting van de vereniging en die passie is er nog steeds bij de ongeveer dertig leden.
Jan van Gent maakt gebruik van het lierterrein Nieuwvliet aan de Sint Jansdijk in de gemeente Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. Dat is een ruim en tamelijk vrij aanvliegbaar terrein van zes hectare. Bij het terrein is behalve een fikse schuur voor opslag van materialen, ook heel handig en fijn de landschapscamping met prima sanitair, een speeltuintje en een gezellig terras waar men terecht kan voor een biertje, broodje of een goede maaltijd. Zo is het aantrekkelijk om de familie mee te nemen naar een vliegdag!
Zo vaak als de weersomstandigheden goed zijn, wordt er gevlogen. In 2013 werden 25 vliegdagen geboekt en werden in totaal 750 vluchten gemaakt. Als het meezit, worden bij Jan van Gent tien starts in een uur gehaald.  
Jan van Gent is een pure liervereniging, gecombineerd met een zeilafdeling. De piloten gaan overigens ook geregeld naar de bergen of aan de kust vliegen. Sinds enkele jaren hebben de leden zich gespecialiseerd in het maken van duovluchten met een rolwagen.  Passagiers met een fysiek probleem kunnen dan plaats nemen in onze rolwagen en meegenieten van alle facetten van de vrije vlucht sport.

Bij Jan van Gent zijn overigens ook net gestarte piloten van harte welkom. Juist ook voor hen is het aantrekkelijk om in Zeeuws-Vlaanderen te vliegen omdat meestal sprake is van erg veilige laminaire vliegcondities door de nabijheid van de Noordzee. Daarom zijn deltavliegschool Randonaero Adventures en parapenteschool Airxperience veelvuldig actief op het vliegterrein.
Behalve dat Jan van Gent erkend is door de KNVvL, heeft de vereniging ook een erkenning van de Belgische Vrije Vlucht Federatie.

Deel dit artikel: Facebook Twitter

locaties meer info