Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuwsberichten

NVAV verenigingsdag: wat is geluid eigenlijk?
NVAV

Na jaren bouwen gaat menigeen uiteindelijk een prestatiemeting doen, gevolgd door een geluidsmeting. Bij deze meting willen we maximale score behalen want weinig geluid betekent laag landingstarief!

Maar wat is geluid eigenlijk, hoe werkt een uitlaat, kun je die misschien tunen en wat is de invloed van een propeller op het geluidsniveau van je kist? Welke andere factoren spelen mogelijk een rol? 

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens een boeiende verenigingsdag die verzorgd gaat worden door Jos van Heck.

lees verder

Prop Balancer toegevoegd aan NVAV Tool Pool
NVAV

Een initiatief dat dit jaar van start ging is de Tool Pool. De NVAV investeert daarvoor in gereedschappen en instrumenten die je als particulier zelf niet snel zult aanschaffen. Met gepaste trots kunnen we melden dat we een heuse dynamische propeller balancer aan ons assortiment hebben toegevoegd.

Over een tijdje, wanneer de leden van de commissie Technische Zaken vertrouwd zijn gemaakt met het gebruik er van, kun je als NVAV-lid tegen een bescheiden vergoeding de propeller van je toestel dynamisch laten balanceren zodat de laatste trillingen uit het toestel verdwijnen. Dit verhoogt het comfort voor piloot en passagier(s) en helpt mee om de levensduur van het toestel te verlengen. 

lees verder

Uitnodiging NVAV-verenigingsdag
NVAV

NVAV Wat als het 'dak' plotseling niet boven zit?! Een opfriscursus tijdens de NVAV-verenigingsdag voor recreatieve vliegers.

Deze opfriscursus zal worden verzorgd door Ruud Huisman van Aviation Training and Consultancy. Ruud is ‘head of training’ zowel bij Wings over Holland als bij de Kustwacht en is onder meer display pilot geweest op de Pilatus PC-7. Ruud heeft bijna 10.000 vlieguren waarvan meer dan de helft als instructeur.

Agenda 25 november 2017:
10.30 uur - ontvangst Pioniershangaar Lelystad
11.00 uur - 1e deel lezing / cursus
12:30 uur - gezamenlijke lunch
13:30 uur - 2e deel lezing / cursus

lees verder

Uitnodiging verenigingsdag NVAV
NVAV

Na zijn uitgebreide verhaal over Subaru motoren met daarbij behorend inspuitsysteem komt Peter Hortulanus ons ditmaal tijdens de NVAV-verenigingsdag van 28 oktober bijpraten over het bespannen van romp en vleugels met het Polyfiber systeem.

- Polyfiber Aircraft Covering System de geschiedenis en de verschillende componenten van het systeem.
- waarom ik Polyfiber heb gekozen voor mijn project.
- voor en nadelen van het Polyfiber Systeem; wat kan je verwachten.
- wat kan wel en wat kan niet met Polyfiber.
- vereiste condities en benodigde vaardigheid voor het werken met Polyfiber.
- minimaal vereist gereedschap.
- theorie en uitleg over het bekleden, lijmen, krimpen, vastnaaien en afwerken van Polyfiber krimpdoek.
- theorie en uitleg over het coating systeem en volgorde.
- reparatie technieken met het Polyfiber Systeem.

lees verder

NVAV Fly-in Midden Zeeland
NVAV

Vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni wordt de NVAV Fly-in gehouden op vliegveld Midden Zeeland, EHMZ te Arnemuiden. Vrijdag 23 juni is tevens EHMZ Sunset Fly-in en dan kun je dus tot 22:19 LT vliegen!

Zowel vrijdag- als zaterdagavond kun je deelnemen aan een gezellige BBQ voor slechts €12,50.

Voor zaterdag en zondag hebben we een fotorally gepland, deelname is gratis excl. landing fee. Heb je nog een stoeltje over in je kist om een passagier mee te nemen? Laat het ons dan weten, want vliegen met een lege stoel is natuurlijk zonde ;-)

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter