Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Nieuwsberichten

Onderhoudsbegeleiding: motor workshops
NVAV

De vliegtuigmotor de belangrijkste component die veel onderhoud vraagt. Vaak heeft de eigenaar onvoldoende kennis en vaardigheden in huis om zelf dit onderhoud te doen, met name na aankoop van een zelfbouwvliegtuig dat door anderen is gebouwd. Er zijn vele types vliegtuig motoren en omgebouwde voertuig motoren in omloop, doch twee merken zijn sterk vertegenwoordigd: Lycoming en Rotax.

De NVAV wil op een centrale plaats (Pionier Hangaar Lelystad) voor beide merken workshops gaan organiseren op het niveau van eerstelijns onderhoud tot 100 uur intervallen.

lees verder

NVAV verenigingsdag: de Verhees Delta’s
NVAV

We kennen allemaal de wonderlijke verschijning van de zilverkleurige Verhees Delta F-PDHV, die nog al eens voor een UFO wordt aangezien.

Op 28 april komt ontwerper en bouwer Bart Verhees, eigenaar van Verhees Engineering, ons vertellen over dit onconventionele vliegtuigontwerp dat verrassende vliegeigenschappen bezit en hij zal ook een toelichting geven op zijn nieuwste ontwikkeling: de lichtblauw gelakte tweezits-uitvoering.

lees verder

NVAV Fly-in op EHMZ
NVAV

NVAV nodigt u uit om deel te nemen aan onze Fly-Drive-In op EHMZ tijdens het pinksterweekend. Over vier weken is het zover!

Meldt u nu hier aan. 

Op zaterdag 19 mei starten wij onze Fly-Drive-In. Vanaf 12.00 uur staat het organisatieteam voor u klaar. Het gehele weekend zullen er stands, demonstraties en lezingen plaatsvinden.          

Het evenement is toegankelijk voor vliegtuigen, campers, auto's, caravans, motoren, fietsen en voetgangers.

lees verder

NVAV verenigingsdag: wat is geluid eigenlijk?
NVAV

Na jaren bouwen gaat menigeen uiteindelijk een prestatiemeting doen, gevolgd door een geluidsmeting. Bij deze meting willen we maximale score behalen want weinig geluid betekent laag landingstarief!

Maar wat is geluid eigenlijk, hoe werkt een uitlaat, kun je die misschien tunen en wat is de invloed van een propeller op het geluidsniveau van je kist? Welke andere factoren spelen mogelijk een rol? 

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens een boeiende verenigingsdag die verzorgd gaat worden door Jos van Heck.

lees verder

Prop Balancer toegevoegd aan NVAV Tool Pool
NVAV

Een initiatief dat dit jaar van start ging is de Tool Pool. De NVAV investeert daarvoor in gereedschappen en instrumenten die je als particulier zelf niet snel zult aanschaffen. Met gepaste trots kunnen we melden dat we een heuse dynamische propeller balancer aan ons assortiment hebben toegevoegd.

Over een tijdje, wanneer de leden van de commissie Technische Zaken vertrouwd zijn gemaakt met het gebruik er van, kun je als NVAV-lid tegen een bescheiden vergoeding de propeller van je toestel dynamisch laten balanceren zodat de laatste trillingen uit het toestel verdwijnen. Dit verhoogt het comfort voor piloot en passagier(s) en helpt mee om de levensduur van het toestel te verlengen. 

lees verder

Deel dit artikel: Facebook Twitter