Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Actueel

Veiligheid startplaatsen hellingzweven langs de kust
Modelvliegsport

In november 2017 is er een melding geweest waarbij de mogelijkheid geopperd werd dat er boven de duinen een botsing heeft plaats gevonden tussen een laagvliegend zweefvliegtuig en een drone of een modelvliegtuig. In het laatste geval zou dan gezien de locatie een model (elektro) zwever het meest aannemelijk zijn. Er heeft zich verder niemand gemeld.

Vooropgesteld dat er nog niets aangetoond is, behalve schade aan de tip van de zwever, die ook op andere manieren ontstaan kan zijn, is er dus nog niets formeel bewezen. Het is uiteraard in onderzoek.

Maar de eerste schade is al aangericht met het negatief in het nieuws komen van onze hobby. De veroordelingen vanuit de mandragende hoek zijn al hier en daar te horen en te lezen.

lees verder

Vliegersvergaderingen 2017/2018
Modelvliegsport

De vliegersvergaderingen 2017/2018 zullen worden gehouden op zaterdag 20 januari in het voorlichtingscentrum van het Bouw & Infra Park.

Het ochtendprogramma betreft vooral de vergaderingen van de vliegers en hun subcommissies. Het middagprogramma is algemener van karakter. Na de huldiging van de kampioenen door onze voorzitter Frits van Laar zullen er presentaties zijn van Vincent Merlijn, de wereldkampioen F3K van 2017 tezamen met andere leden van de F3K ploeg, en van Richard Branderhorst over de recente ontwikkelingen op het gebied van regel- en wetgeving.

Nieuw dit jaar is de informatiebeurs. De verschillende subcommissies (behalve de SC radio kunstvlucht en elektro) zullen hun wedstrijdklassen presenteren aan elkaar, maar ook aan geïnteresseerde vliegers die overwegen in de toekomst te gaan wedstrijdvliegen. 

lees verder

NK Dronerace 2018 en een terugblik op 2017
Modelvliegsport

Na het succes van de eerste editie van het officiële Nederlands kampioenschap DroneRace 2017 gaan we in 2018 door met de tweede editie.

Hoewel het jaar nog niet voorbij is zijn er al diverse zeer positieve geluiden te horen als het gaat over het NK DroneRace van 2018. Natuurlijk is de subcommissie Drones binnen de afdeling Modelvliegsport als organisator erg blij met deze positieve geluiden en ziet zo een mooie toekomst voor de sport tegemoet.

lees verder

Geslaagde Indoor Recreade 2017
Modelvliegsport

26 november was het weer zover, de jaarlijkse Indoor Recreade van de afdeling Modelvliegsport. Ook ditmaal vond de recreade plaats in de grote sporthal Helsdingen in Vianen. Ondanks het vroege tijdstip waarop het evenement van start ging (10 uur), waren mensen al eerder aan het vliegen. Wat een enthousiasme!

In totaal hadden maar liefst 67 deelnemers zich aangemeld! Deze deelnemers deden automatisch mee een verloting als ze om 14 uur in de sporthal aanwezig waren. RC Wings uit Klarenbeek had voor de gelegenheid drie zeer mooie prijzen ter beschikking gesteld.

lees verder

Hemelvaart vliegweekend MS&O Stadskanaal
Modelvliegsport

Vanaf donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei is er weer de traditionele hemelvaart meeting bij MSO Stadskanaal. 

Gedurende deze dagen is er veel te doen op het MS&O veld.  Hier komen piloten met hun vliegtuigen uit verschillende delen van het land bij elkaar en wordt er veel gevlogen.  Warbirds, zweefvliegtuigen, 3d kisten etc. allemaal op schaal gemaakt.
Op donderdag 10 mei is er een vliegshow door de deelnemende piloten.

lees verder

Groen licht voor NK DroneRace 2018
Modelvliegsport

Hoewel het jaar 2017 nog niet voorbij is, is de KNVvL als organisator van het NK DroneRace 2018 al in gesprek geweest met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Net als de eerste succesvolle editie van het NK DroneRace in 2017 is een ontheffing voor de Regeling Modelvliegen art. 2 a en b nodig om het NK mogelijk te maken.

Velen waren, net als de organisatie, in afwachting van de nieuwe regeling modelvliegen welke het FPV-vliegen mogelijk zou maken. Toen bleek dat deze regeling niet op tijd gereed zou zijn heeft de organisatie besloten in gesprek te gaan met het ministerie. De droneracers die aan het eerste Nederlandse kampioenschap hebben deelgenomen keken al uit naar een tweede NK, reden temeer voor de organisatie om dit waar te maken!

lees verder

Landelijke Indoor Recreade 2017
Modelvliegsport

De Indoor Recreade van 26 november in Vianen, daar moet je bij zijn. Niet alleen vanwege de prettige sfeer, maar zeker ook vanwege de mogelijkheden die de zaal je als indoorvlieger te bieden heeft. 

Dit jaar zullen we wat poortjes in de zaal opstellen waarbij jullie zelf mogen bepalen wat je daarmee wilt: er door, over of langs vliegen. 

Maar er is meer: Onze nieuwe hoofdsponsor RC Wings uit Klarenbeek heeft 3 mooie vliegtuigen beschikbaar gesteld voor een verloting. Alle mensen die zich hebben aangemeld en om 14.00 uur in de hal aanwezig zijn, doen mee aan de verloting. Je online inschrijfformulier geldt als lot. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt.

lees verder

Reminder ALV afdeling Modelvliegsport
Modelvliegsport

Op 29 november wordt de Algemene Leden Vergadering gehouden van de afdeling Modelvliegsport. Leden van de afdeling Modelvliegsport zijn van harte welkom.
Locatie is het KNVvL-kantoor in Woerden, Houttuinlaan 16A. Aanvang van vergadering de vergadering is 19.30 uur. 
Wil je als vertegenwoordiger van je club of als individueel lid aanwezig zijn, geef je dan zo snel mogelijk op via secretaris.modelvliegsport@KNVvL.nl.

lees verder

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info