Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Actueel

GhettoDino met volle snelheid over de streep
Modelvliegsport

Dino Joghi - ook wel bekend onder de bijnaam GhettoDino - eindigde zaterdag 19 mei als dagwinnaar van de tweede ranking van het Nederlands Kampioenschap Drone Race 2018.

De tweede ranking van het NK Drone Race 2018 werd op 19 Mei gevlogen bij de Vughtse Modelvliegclub The Hawks in Vught. Al vroeg in de ochtend arriveerden de eerste piloten van in totaal 52 deelnemers op het veld van de modelvliegclub.

Er is dan ook voor de wedstrijd begint weer even de tijd om met elkaar kennis te maken en bij te praten.

lees verder

Meisje van 11 jaar wint China Drone Racing Open
Modelvliegsport

Eleven-year-old Wanraya Wannapong won the 2018 China Drone Racing Open on Sunday 13 May, beating off a strong field of 61 other pilots from China and beyond – most much older than her.

The drone pilot from Thailand, who is still in junior school, was very happy with her win, which came after three days of competition in Shenzhen, the city known as a global drones hub.

“I am very happy,” she said afterwards. “I was nervous going into the final, especially as in the last minute my battery power died on my controller, so I had to plug in to a mains supply, that was nerve-wracking. But now I have won I am very happy.”

lees verder

Privacy Policy KNVvL
Afdelingen

KNVvL Privacy Policy Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL)

De KNVvL hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. De KNVvL houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. 

lees verder

Dennis Mennema wint eerste ranking NK DroneRace
Modelvliegsport

Dennis Mennema (DroneDFPV) wist op 21 april zijn concurrenten achter zich te houden tijdens de eerste ranking van het NK DroneRace 2018. Mennema wist de snelste lap tijd (22.544 sec.) neer te zetten op de racetrack; dit leverde hem 1 bonuspunt op. Met zijn tijd wist Mennema zelfs de snelle lap tijd (23.876 sec) van Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV) te verbeteren, die op de tweede plaats is geëindigd.

Tevens kon Mennema de 4 bonuspunten als dagwinnaar op zijn naam schrijven en met een totaal van 37 punten is Mennema aanvoerder van het klassement.

lees verder

Drone racing and parachuting canopy piloting at The World Games
Parachutespringen

The World Games 2021 in Birmingham, Alabama, USA, will include two FAI air sports, it was announced on Sunday. Drone racing and canopy piloting – a spectacular form of skydiving that combines precision and speed – will be on the programme of the multi-sport event.

The decision to include the two air sports was made public at the SportAccord Convention in Bangkok, Thailand, by the International World Games Association (IWGA).

lees verder

ICAO-kaart voor clubs
Modelvliegsport

Aan de meeste leden is de ICAO-kaart gratis beschikbaar gesteld. Leden van Modelvliegsport en Parachutespringen behoren helaas niet tot de doelgroep omdat zij in de praktijk de kaart niet gebruiken.  

We hechten er wel waarde aan dat clubs en leden zich bewust zijn van de luchtruimsituatie waarin zij zich bevinden. Daarom versturen we naar modelvliegsport- en parachuteclubs ook de ICAO-kaart van 2018. 

Het sterkt de beeldvorming van de complexiteit van de luchtruimindeling en onderschrijft het belang dat de KNVvL (mede) zorgt dat er toch ruimte in de lucht over blijft voor jouw club.

lees verder

Terugblik try-out NK DroneRace
Modelvliegsport

Op 7 april was het dan zover, het NK DroneRace streek bij Modelvliegsport Oosterhout neer voor een fun-race. Het beloofde voor de organisatie een spannende dag te worden; na maanden van voorbereiden wilde ze het resultaat zien.

De KNVvL subcommissie drones werkt dit jaar samen met Dronevents en Team MRO. Samen is een sterk team ontstaan en kunnen de deelnemers een professionele race verwachten.

lees verder

Winnaar Houtbouwkit bekend
Modelvliegsport

De winnaar van de houtbouwkit is bekend. Frits van Voorst van harte gefeliciteerd!

Op de winactie, die werd aangekondingd in het afdelingsblad Modelvliegsport, kwamen veel enthousiaste reacties.

lees verder

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info