Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Actueel

Modelvliegen en drones: droogte en brandgevaar
Modelvliegsport

In verband met de droogte roepen wij organisatoren van en deelnemers aan modelvlieg- en drone-activiteiten op heel goed te kijken naar het risico op brand veroorzaakt door model luchtvaartuigen en dit mee te nemen in de beslissing of de activiteit nog wel kan plaatsvinden.

Met name turbine en brandstof aangedreven modelluchtvaartuigen zijn een verhoogd risico bij de huidige droogte. Datzelfde geldt in iets mindere mate voor elektrisch aangedreven model luchtvaartuigen.

lees verder

Zomer, de tijd van vliegshows en open dagen
Modelvliegsport

Het is zomer en dan is het voor veel modelvliegclubs tijd voor hun jaarlijkse open dag. Vol trots laten enthousiaste piloten het publiek kennis maken met hun modellen en vliegkunsten.

Zo geniet men van de helikopters, vliegtuigen en ook drones ontbreken niet op deze open dagen. Tijdens tal van diverse shows van groot tot klein, wordt de modelvliegsport gepromoot en kun je vaak een afspraak maken voor een eerste vliegles.

Veel modelvliegclubs mogen na hun geweldige inzet toch vaak weer enkele nieuwe enthousiaste leden welkom heten voor een vliegles bij de club.

lees verder

Euro Heli Series F3C te gast bij MVC Delta
Modelvliegsport

In het weekend van 7-8 juli waren 22 internationale piloten en 5 juryleden te gast bij de MVC Delta in ’s Heer Arendskerke. Hier werd een 1 van de 5  World Cup evenementen F3C gehouden uit  de Euro Heli Series. Deelnemers van 9 verschillende Europese nationaliteiten vanuit Spanje tot aan Schotland, allemaal hebben ze de weg weten te vinden  naar Zeeland voor een fantastisch weekend kunstvlucht en precisie met modelhelikopters.

Het weer was ons zeer goed gezind, vanaf de trainingen op vrijdag tot aan de finale vluchten van zondag is er geen druppel gevallen. De club MVC Delta heeft groots uitgepakt en een perfecte organisatie neergezet waardoor niemand iets te kort is gekomen.

lees verder

Geef recreatief modelvliegen in Nederland een boost
Modelvliegsport

Sinds enkele jaren bestaat de commissie recreatief modelvliegen (CRV). De commissie geeft aandacht aan recreatieve evenementen met name als deze de samenwerking tussen modelvliegers of verenigingen bevordert.

In de afgelopen jaren hebben we circa twintig clubs bij een interregionaal evenement ondersteund, 10 landelijke evenementen helpen organiseren. Kortom ongeveer 600 modelvliegers een beetje blijer gemaakt. 

lees verder

Registration FAI International Drones Conference and Expo
Drones

The FAI International Drones Conference and Expo offers a unique platform for sports organisations, businesses, governmental authorities and end users from around the world to discuss how drones are used today, and create a framework for how they will be used in the future.

Part of the public EPFL (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne) Drone Days 2018, the 2nd FAI International Drones Conference and Expo will run from August 31 to September 2, and will welcome expert speakers and visitors from around the world.

lees verder

NK DroneRace: Mennema niet te stoppen
Modelvliegsport

Op 2 juni was het Dennis Mennema (DroneDFPV) die de eerste plaats van de derde ranking van het NKDroneRace op zijn naam schreef.

Mennema, piloot uit het team van QuadcoptersEnzo, voelde zich goed en dat was ook te zien aan de snelheid waarmee hij zijn quad over de track stuurde. Natuurlijk was het geen gemakkelijke opgaaf, Mennema weet dat zijn tegenstanders hem graag te snel af willen zijn en kan zich dus geen crash veroorloven.

Bij deze ranking waren zijn tegenstanders tevens zijn teamgenoten; voor het eerst dat alle podiumplaatsen naar hetzelfde team, QuadcoptersEnzo, gingen.

lees verder

'Van Hobby naar Werk'-project
Drones

Modelvliegsport Oosterhout had dinsdag 29 mei 100 studenten op bezoek van Hogeschool InHolland (Delft). De studenten volgen de hbo-opleiding Luchtvaarttechnologie en zijn dit jaar gestart met een nieuw project waarbij de studenten veel kennis opdoen over vliegtuigontwerp en constructies.

Het project van de Hogeschool heeft de naam ‘design, build and test project’ en wordt uitgevoerd door de tweedejaarsstudenten Luchtvaarttechnologie. “Dit project laat de studenten niet alleen kennis maken met design en build, maar ook met het testen in de praktijk van het gebouwde modelluchtvaartuig”, aldus Martin Uiterwijk, coördinator van dit project. Het is de eerste keer dat het uitgevoerd wordt en men is zeer benieuwd naar de resultaten van de vluchten en de reacties van de studenten.

lees verder

GhettoDino met volle snelheid over de streep
Modelvliegsport

Dino Joghi - ook wel bekend onder de bijnaam GhettoDino - eindigde zaterdag 19 mei als dagwinnaar van de tweede ranking van het Nederlands Kampioenschap Drone Race 2018.

De tweede ranking van het NK Drone Race 2018 werd op 19 Mei gevlogen bij de Vughtse Modelvliegclub The Hawks in Vught. Al vroeg in de ochtend arriveerden de eerste piloten van in totaal 52 deelnemers op het veld van de modelvliegclub.

Er is dan ook voor de wedstrijd begint weer even de tijd om met elkaar kennis te maken en bij te praten.

lees verder

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info