Officiële website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Volg ons op  Twitter  Facebook  Vimeo  

Actueel

Landelijke Indoor Recreade 2017
Modelvliegsport

De Indoor Recreade van 26 november in Vianen, daar moet je bij zijn. Niet alleen vanwege de prettige sfeer, maar zeker ook vanwege de mogelijkheden die de zaal je als indoorvlieger te bieden heeft. 

Dit jaar zullen we wat poortjes in de zaal opstellen waarbij jullie zelf mogen bepalen wat je daarmee wilt: er door, over of langs vliegen. 

Maar er is meer: Onze nieuwe hoofdsponsor RC Wings uit Klarenbeek heeft 3 mooie vliegtuigen beschikbaar gesteld voor een verloting. Alle mensen die zich hebben aangemeld en om 14.00 uur in de hal aanwezig zijn, doen mee aan de verloting. Je online inschrijfformulier geldt als lot. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt.

lees verder

Reminder ALV afdeling Modelvliegsport
Modelvliegsport

Op 29 november wordt de Algemene Leden Vergadering gehouden van de afdeling Modelvliegsport. Leden van de afdeling Modelvliegsport zijn van harte welkom.
Locatie is het KNVvL-kantoor in Woerden, Houttuinlaan 16A. Aanvang van vergadering de vergadering is 19.30 uur. 
Wil je als vertegenwoordiger van je club of als individueel lid aanwezig zijn, geef je dan zo snel mogelijk op via secretaris.modelvliegsport@KNVvL.nl.

lees verder

1st FAI World Drone Racing Championships
Modelvliegsport

The FAI Executive Board decided to award the event to Shenzhen after a specially appointed committee evaluated the three qualifying bids from Albuquerque (USA), Barcelona (Spain) and Shenzhen (People's Republic of China). FAI President Frits Brink announced the decision at the 111th FAI General Conference in Lausanne, Switzerland.

Frits Brink said: “Congratulations to Shenzhen on its election to host the 1st FAI World Drone Racing Championships. I would like to thank Shenzhen, Albuquerque and Barcelona for participating in the bidding and evaluation process. In the end, the bid presented by our Chinese friends was the most convincing in terms of the scale and scope of their vision for the event. We are confident that they will organise an excellent competition.

lees verder

Modelbouwshow.nl 2018
Modelvliegsport

24 en 25 februari 2018 kunnen liefhebbers van modelbouw en LEGO hun hart weer ophalen in de Zeelandhallen.

Voor 2018 heeft  Modelbouwshow.nl het thema Plasticbouw gekozen, zoals vliegtuigen, auto’s, boten en nog veel meer. Uiteraard is het bekende aanbod van alle vormen van modelbouw aanwezig zoals: radiografisch bestuurbare trucks, auto’s en racewagens, een bassin met modelboten, vliegtuigen, modelspoorbanen, meccano, modelstoom en militaire voertuigen.

De modelspoorbanen hebben een afmeting van 2 m²  tot maar liefst 200 m². Tevens zijn er 4 trambanen aanwezig.  

Van minitrein tot miniboot, van lijm tot precisiegereedschappen: alles is op Modelbouwshow.nl aanwezig. In 2018 is Modelbouwshow.nl verdeeld over maar liefst 3 hallen met een oppervlakte van 14.000 m². 

lees verder

Vincent Merlijn onderscheiden met de zilveren penning
Modelvliegsport

Op zondag 24 september is Vincent Merlijn onderscheiden met de zilveren penning van de KNVvL. Vincent heeft die onderscheiding gekregen als blijk van waardering voor het behalen van het wereldkampioenschap in de klasse F3K 2017*.

Een geweldige prestatie. Van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding Vincent!

De penning werd namens de KNVvL uitgereikt door Frits van Laar (voorzitter afdeling Modelvliegsport) in de pauze van de laatste nationale wedstrijd F3K in Blokzijl.

lees verder

Nieuw Nederlands record modelvliegen
Modelvliegsport

Op 26 juli 2017 heeft Robbert van den Bosch tijdens de F3D WK te Dala Järna, Zweden, met zijn Dominator een nieuw Nederlands wedstrijdrecord gevestigd en dit op 55,89 sec. voor tien ronden gebracht. Van harte proficiat!

lees verder

SirCrashaLot eerste Nederlands kampioen Drone Race
Modelvliegsport

Op zondag 10 september stond bij Modelvliegclub Delta Zeeland de finale van het NK Drone Race 2017 op het programma. Na de vele oefenwedstrijden en rankingtoernooien waren de verwachtingen hoog gespannen. De beste 16 piloten van Nederland namen het tegen elkaar op in een zinderende finale.

Na de lange strijd trok Andrzej Krasny aan het langste eind en wist hij in de finale zijn tegenstanders voor te blijven. Daarmee sleept hij als allereerste de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Drone Race in de wacht. De 38-jarige Krasny, in het racen bekend als SirCrashaLot, is vereerd met de titel en kijkt er naar uit om deze volgend jaar te verdedigen. De tweede plek werd behaald door Ralph Hoogenbirk (ShaggyFPV) en het brons ging naar Wim Reinders (ControllFPV).

lees verder

Aanmelding voor het Van Hattum diploma
Modelvliegsport

Het bestuur van de afdeling Modelvliegsport is op zoek naar jeugdleden die in aanmerking komen voor het Van Hattum diploma.

Kent u een jeugdlid (<18 jaar) dat zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden met een bijzondere prestatie op sportief of recreatief gebied.

Kent u zo iemand en denkt u dat hij/zij in aanmerking komt? Draag hem voor bij het bestuur van uw modelvliegclub, die kan hem/haar vervolgens, na instemming het betreffende jeugdlid, nomineren voor het diploma.

In de aanmelding dienen de volgende vaardigheden naar voren te komen: behaalde prestaties/brevetten, resultaten van wedstrijden of fun-evenementen, enthousiasme etc.

Het afdelingsbestuur kiest de winnaar uit de ingezonden aanmeldingen. De winnaar ontvangt naast het diploma een aanmoedigingsprijs.

lees verder

Lid wordenMeer info

Lid worden van de grootste organisatie van luchtsporten? Klik hier.

locaties meer info